0
Ostali sportovi

VSS O RAĐENU: Stav Saveza će biti poznat po okončanju postupka

Objavljeno: 15.05.15 u 16:52

Povodom pisanja pojedinih medija i portala oko slučaja Nikole Rađena Vaterpolo savez smatra da, kao i uvek u ovakvim slučajevima, treba sačekati kraj postupka. Na tako nešto obavezuje i poštovanje Zakona o sprečavanju dopinga u sportu i Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

 U saopštenju Saveza podsećaju na član 4 Zakona o sprečavanju dopinga u sportu, koji koji kaže:

– Antidoping agencija i nadležni nacionalni sportski savez obavezni su da se u slučajevima iz stava 3. ovog člana (obaveštavanje o rezultatima sprovedene doping kontrole i utvrđivanje odgovornosti zbog povrede antidoping pravila) staraju o tome da podaci o ličnosti ne budu dostavljeni neovlašćenom licu, kao i da uskrate  dostavljanje tih podataka ukoliko organizacija kojoj se podaci dostavljaju ne garantuje odgovarajuću zaštitu podataka.

Zaštita podataka o ličnosti i privatnosti u oblasti sprečavanja dopinga u sportu ostvaruje se u skladu sa odredbama ovog zakona i zakona kojim se uređuje zaštita podataka o ličnosti. 

Kada postupak bude bio gotov VSS će objaviti svoj stav – navodi se u saopštenju. A ni reprezentativac Srbije se neće ogčašavati dok ceo slučaj ne bude gotov.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter