0
Odbojka

NAGRADE ZA NAJBOLJE: Marta Drpa i Filip Stoilović laureati VŠL

Objavljeno: 13.05.15 u 18:37

Odbojkaš Crvene zvezde Filip Stoilović i članica Spartaka iz Subotice Marta Drpa proglašeni su danas za najbolje igrače (MVP) u Superligi Srbije.

Stoilović je najzaslužniji što je Zvezda četvrtu godinu zaredom osvojila šampionsku titulu, ukupno 11. u istoriji kluba.

– Nije mi ovo bio cilj, već da zajedno sa ekipom odbranimo prvenstvo koje smo godinama ranije osvajali. Nagrada je kruna za sve. Moram da se zahvalim saigračima, stručnom štabu i svima u klubu, jer bez njihove pomoći ne bismo uspeli da osvojimo titulu, rekao je primač Zvezde, prenosi agencija Tanjug.

Drpa je ove sezone predovodila Spartak do finala plej-ofa, gde je Vizura drugu godinu zaredom osvojila titulu.

– Nisam očekivala individualni nagradu, mada više bih volela da smo osvojile titulu. Ostaje žal što nismo uspele, odlučivale su nijanse. To je sport, zahvaljujem se saigračima, koje su me izbacile kao pojedinca, rekla je Drpa.

Najbolji mladi igrači su bloker Vizure Jovana Kocić i korektor Crvene zvezde Aleksandar Gmitrović.

U izboru Sportskog žurnala, Kompanije Wiener Stadtisće osiguranje, generalnog sponzora Superlige i Udruženja odbojkaških klubova Prvih liga za najbolju odbojkašicu i odbojkaša u aprilu proglašeni su Maja Savić (Vizura) i Lazar Koprivica (Crvena zvezda).

Specijalna plaketa povodom osvajanja Kupa Izazivaca 2015. pripala je direktoru Vojvodine Nikoli Salatiću.

Nagrade su uručene na ceremoniji povodom završetka sezone u poslovnoj zgradi VIG Plaza, sedištu Kompanije Viner Štediše (Wiener Stadtisće) osiguranje u Beogradu.

Ceremoniji su prisustvovali predstavnici Kompanije Wiener Stadtisće osiguranje na čelu sa generalnim direktorom Brankom Krstonošićem, generalni sekretar OSS Slobodan Milošević, prvi potpredsednik OSS Nenad Golijanin, direktor marketinga OSS Zoran Avramović i predstavnici klubova Superlige.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter