2
Ostali sportovi

Foto: STARSPORT

POČINJE BORBA ZA TITULU: U Radničkom ističu da im dolazi jedan od najvećih svetskih klubova – Partizan!

Objavljeno: 08.05.15 u 20:06

Finalnu seriju utakmica za naslov šampiona Srbije, vaterpolisti Radničkog i Partizana počeće u subotu, od 18.45 sati, na zatvorenom bazenu Sportskog centra „Park“ u Kragujevcu.

Ljubitelje vaterpola očekuju izuzetno interesantna i neizvesna nadmetanja, poput svih ovosezonskih duela u kojima su se ova dva tima sastajala. Najpre su u regionalnoj Triglav ligi, Kragujevčani slavili na „Banjici“ (8:4), ali su se „crno-beli“ zatim revanširali (10:8), nanevši Radničkom prvi poraz u istoriji u „Parku“. Zanimljivo je da su Šumadinci prethodno prekinuli šestogodišnju dominaciju Partizana od 118 pobeda, koja je trajala od 2006. do 2012. godine.

U goste nam dolazi jedan od najvećih svetskih klubova, prema kom uvek imamo respekta. Ove godine su nas čak pobedili na našem bazenu. To dovoljno govori koliko će biti interesantna i neizvesna cela finalna serija. Spremni dočekujemo finale, uz kadrovske probleme zbog odustajanja nekih igrača, ali to ne umanjuje našu želju da konačno donesemo ovaj trofej u Kragujevac – rekao je Jugoslav Vasović, sportski direktor Radničkog.

Ovi rivali sastali su se i u finalu Kupa Srbije, u Bečeju, gde su Kragujevčani osvojili prvi trofej (5:4), a sada žele da iz trećeg pokušaja dođu i do šampionske titule.

Svi želimo da sve protekne u najboljem, sportskom redu, da ne bude problema i pozivamo publiku na fer ponašanje, kakvo je u Kragujevcu uvek bilo. Pozivamo sve ljude koji navijaju za Radnički da nam pomognu da osvojimo ono što već treći put zaredom pokušavamo. Dve najbolje ekipe u državi igraju i finalu, a u bazenu ćemo rešiti ko je bolji. Ništa nas ne može poremetiti, situacija je takva kakva je, ali su igrači odavno svima stavili do znanja da igraju i da se bore i siguran sam da će dati sve od sebe, a nadam se da će to biti dovoljno – zaključio jeVasović.

Ulaznice su u prodaji, na info putlu zatvorenog bazenu SC „Park“, po ceni od 150 dinara. 

Obično se kaže da u finalu nema favorita, ali možda je prednost ipak na strani Partizana. Crno-beli u Kragujevac putuju sa injekcijom samopouzdanja posle pobede nad Zvezdom u polufinalnoj seriji. U vaterpolo krugovima kružila je priča da će pobednik polufinalnog duela večitih biti šampion Srbije, a u finale se plasirala Vujasinovićeva četa.

‘Skinuli’ su momci sa Banjice Zvezdi krunu i kreću u pohod na 26. naslov prvaka. U prvomm meču neće moći da računaju na Gavrila Subotića, koji odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona.

Finalna serija igra se na tri pobede, naredni meč na programu je 13, treći 16, a eventualni četvrti i peti 20. i 23.

hotsport.rs       

0
0

2 Komentara

  1. циганчићи пратите ли и даље ватерполо или сада гледате неке друге спортове. зна се ко је институција

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter