0
Boks

BOKS: Mejveder ostao neporažen, Flojd uzeo novu krunu

Objavljeno: 03.05.15 u 08:43

Kontroverzni bokser Flojd Mejveder pobedio je Manija Pakjaa na poene posle 12 rundi u meču za šampionsku titulu WBC kategorije u „borbi veka'“  u Las Vegasu.

Mejveder je do trijumfa stigao jegnoglasnom odlukom sudija: 118-110, 116-112, 116-112.

Iskusni, 38-godišnji bokser je na taj način ostao neporažen u profesionalnoj karijeri  upisavši svoju 48. pobedu. Sa druge strane, godinu dana mlađi Pakjao je pretrpeo šesti poraz u svom 65. meču u karijeri.

Mejveder je, kao što se i očekivalo, najveću prednost napravio dužim rukama i sjajno se braneći. U uvodnom delu meča Flojd je bio bolji, dok Pakjao u finišu pokušao da preokrene, ali mu to nije pošlo za rukom.

Mejveder je pogodio 148 od 435 udaraca koliko je zadao, dok je Pakjao bio slabiji (81 od 429).

Treba istaći da ovaj meč ni u kom obliku ne može da opravda epitet „meča veka“,  budući da je malo bilo poteza koji mame publici dah.

Ipak, meč je privukao je i mnoge poznate ličnosti, među kojima je bio i Majkl Džordan, najbolji košarkaš svih vremena, njegov bivši kolega Medžik Džonson, NFL superstar Maršon Linč i drugi, glumac Mark Velberg, bivši šampion u teškoj kategoriji Ivander Holifild i mnogi drugi.

 

 

 

 hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter