0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

UO RSS: Poverenje selektoru Boškoviću

Objavljeno: 03.05.15 u 18:32

Redovna 44. Sednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije održana je danas u Nišu. Teme dnevnog reda bile su aktivnosti reprzentativnih selekcija RSS, kao i tekuća pitanja.

Upravni odbor RSS pružio je dalju podršku selektoru Saši Boškoviću, ali napominjući da očekuju rezultat, prolaz u baraž mečevima sa Rumunijom i plasman na Svetskom prvenstvu u Danskoj.

– Pored zasluga i poštovanja prema igračicama koje su odbile da igraju za selekciju dok je na mestu selektora Saša Bošković, mi ne možemo da ih podržimo da uslovljavaju svoje nastupe za reprezentaciju, to jednostavno tako ne ide. Vama, stručnom štabu, za ubuduće sugestija je da imate više aktivnosti, više informacija delite, i da više brinete o atmosferi i klimi u selekciji i da imate više komunikacije sa igračicama. Bitni su što češći i sadržajni izveštaji prema nama. U junu kada sve prođe mi ćemo čuti izveštaj, sesti i odlučivati o svemu, šta dalje. Opravdana kritika na vaš račun je nedostatak komunikacije. Morate da budete svesni da je u planu i programu očekivan rezultat, rekao je Borislav Perović, potpredsednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

On je obrazložio da su predstavnici RSS-a uputili poziv igračicama koje su su iznele da neće da igraju za selekciju, da se vide i popričaju o svemu. Međutim, zbog obaveza u svojim klubovima i takmičenjima koje imaju, jedino je Andrea Lekić uspela da se odazove pozivu. On je naveo da je Andrea Lekić ostala pri svom stavu da ne želi da nastupi za selekciju dok je selektor Saša Bošković. Kasnije je obavljen i telefonski razgovor sa ostalim igračicama, koje su se izjasnile da ostaju pri svom stavu. One vole Srbiju, ali su navele da su odnosi takvi da ne mogu da prevaziđu.

Stručni štab ženske rukometne reprezentacije Srbije obrazložio je aktivnosti reprezentacije koje su odrađene ove godine, kao i one koje ih očekuju za naredni period. Pripreme za baraž mečeve za SP ženska reprezentacija počeće 25.maja u Vrnjačkoj Banji. Posle baraž mečeva, našu reprezentaciju očekuje učešće na Univerzijadi.

Stručni štab ženske selekcije naveo je da je urađena strategija i plan za naredni period, i da je dogovoreno da ubuduće učestvuju samo spremne i fiziški zdrave reprezentativke, kao i da sve moraju da prođu preglede.

Saša Bošković je naveo da je pokrenuo disciplinski postupak protiv igračica koje se nisu odazvale pozivu na okupljanje u martu pred utakmice sa Slovenijom , Andree Lekić, Sanje Damnjanović i Katarine Tomašević, dok za ne pojavljivanje Dragane Cvijić ima dopis od doktora da zbog povrede nije mogla da nastupi na utakmicama u martu.

– I dalje sam pri stavu da su one reprezentativke koje žele da igraju dobrodošle. Ja ću uvek da ističem devojke! Sve koje su tu bile, zaslužne su, kao i stručni štab, svi zajedno smo osvojili medalju na SP, rekao je Bošković.

Na UO RSS doneti su pravilnici o izdavanju dozvola za rad sportskim posrednicima i pravilnik o utvrđivanju zdravstvene sposobnosti. UO je utvrdio i dopunu listu delegata DRLS Centar, sa Popović Marijom i Velinov Slavicom.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter