0
Ostali sportovi

STARA BAZA, NOVI IZAZOVI: Bekrić žestoko radi na Tenerifama

Objavljeno: 28.04.15 u 14:00

Završni deo priprema pred novu takmičarsku sezonu Emir Bekrić sprovodi na Tenerifama. Poznata baza Plaza del Amerika ima odlične uslove za trening, sve je prilagođeno vrhunskim atletičarima za nesmetani rad, a uvek postoji mogućnost i treninga sa odličnim evropskim sportistima.

– Već nam je sve poznato na Tenerifama, uslovi, klima, hrana, smeštaj, sve je na visokom nivou i baš kako treba za rad koji smo planirali. Ova sezona je veoma značajna za Emira, ali i za Miloša Raovića, jer ih očekuje postizanje olimpijske norme za Igre u Rio de Žaneiru naredne godine. Emiru je norma 49,40 na 400 metara prepone, a Milošu 45,40 na 400 metara. Veliku podršku u ostvarivanju ovog cilja pruža nam i fizioterapeut Branko Penić koji vodi računa o tome da se na najbolji način oporave između dva treninga, naravno i da ne dođe do povreda. Imamo veću grupu na pripremama, pa u slobodno vreme imamo više i druženja i šale – kaže Mirjana Stojanović, trener Emira Bekrića.

Prvo takmičenje Emira Bekrića očekuje tokom maja.

– Sve što smo planirali uradili smo u Južnoj Africi i stvorili smo bazu za specifičan trening u ovom periodu. Očekuje nas podizanje intenziteta na deonicama i glat i na preponama, kao i rad na brzini i snazi. Najvažnije takmičenje za Emira ove godine je Svetsko prvenstvo u Pekingu u avgustu, gde brani bronzanu medalju, a Milošu već u julu kad odlazi na Evropski šampionat za mlađe seniore gde očekujemo dobar nastup uz rekord na 400 metara.

Pored Emira Bekrića i Miloša Raovića, na pripremama se nalaze i Nemanja Božić (sprint), Stjepan Bojanić (najbolji junior u Srbiji na 400 metara), Ivan Marković (mlađi senior –sprinter) i Petar Milinkov (junior koji juri normu na 400 metara prepone za Evropsko prvenstvo).

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter