1
Boks

MEJVEDER: Bolji sam od Muhameda Alija

Objavljeno: 21.04.15 u 10:51

Američki bosker, Flojd Mejveder, u javnost je lansirao prilično smelu izjavu istakavši da je bolji bokser od legendarnog Muhameda Alija.

Mejveder, inače šampion sveta u pet različitih bokserskih kategorija, sprema se za borbu veka sa Manijem Pakjaom, Filipincem koji je bio najbolji u osam različitih katagorija.

– Niko ne može da me uveri da su Šugar Rej Robinson i Mihamed Ali bolji od mene. Niko. Jednu stvar ću da uradim, skinuću im kapu i izraziti poštovanje jer su utabali put kojim sam stigao ovde gde sam sada – rekao je Mejveder koji nema poraz u profesionalnoj karijeri pošto je upisao svih 47 pobeda.

Na dodatno pitanje novinara da li zaista veruje da Ali nije bolji borac od njega, Mejveder je podsetio na Liona Spinksa, anonimnog boksera koji je 1978. savladao tada najboljeg boksera sveta Mohameda Alija. Jedinog koji mu je oduzeo titulu.

– Kako? Borio se na samo jedan način. Lion Spinks ga je pobedio iako je imao samo sedam borbi do tada. Nikad nisu stavili boksera sa sedam borbi ispred Flojda Mejvedera – rekao je kontroverzni Amerikanac  poznat po svojim čestim i velikim kockarskim ulozima koji često prelaze i milion dolara.

Mejveder će se 2. maja odmeriti snage sa Pakjaom u Las Vegasu, čime će biti konačno rešeno ko je najbolji bokser današnjice.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter