0
Auto Moto

WTCC – MAROKO: Borković startuje sa 10. mesta, ogorčen na Hondu zbog stanja automobila

Objavljeno: 19.04.15 u 14:10

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković startovaće sa 10. pozicije na trci u Maroku u okviru Svetskog šampionata turing automobila (WTCC).

Vozač NIS Petrol Protim Rejsinga je u svojoj Hondi ostvario 14. vreme (1:45.087) u kvalifikacijama na stazi Mulaj el Hasan u Marakešu, ali će na prvoj trci startovati sa 10. pozicije zbog kazni koje su pojedinim vozačima izrečene nakon prve runde u Argentini i menjanja motora.

Borković je u novu sezonu ušao sa dogovorom da mu automobil bude isti kao i fabrički, ali još od Argentine dobija znatno lošiji u odnosu na ostale vozače Honde.

S obzirom da ne vozi za fabrički tim, može da bude prezadovoljan ostvarenim vremenom, ali pitanje je kako će sa ovakvim poteškoćama nastaviti sezonu.

– Iako se teško nosim sa gubitkom oca, ipak sam odlučio da doputujem u Marakeš, međutim potpuno sam ogorčen svim ovim što se dešava sa mojim automobilom. Dogovori nisu ispoštovani, a ja sam u neravnopravnoj poziciji u odnosu na ostale. Problem sa sedištem nije rešen, a pored toga nanizalo se još mnogo drugih problema na automobilu. Prošle godine sam debitovao na ovoj stazi i bio četvrti i nije moguće da sam zaboravio da vozim. Automobil je prespor i ozbiljno razmišljam šta ću dalje – rekao je Borković posle kvalifikacija.

Prva trka počinje u 17.15, dok je druga na programu od 18.30.

hotsport.rs – Tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter