1
Ostali sportovi

SRPSKA KOLONIJA U RIJU SVE VEĆA: I Dimitrije Grgić ‘upucao’ vizu za Olimpijske igre!

Objavljeno: 12.04.15 u 12:51

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Dimitrije Grgić uspeo je da u kategoriji strelaca vazdušnim pištoljem dođe do norme za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Grgić je do ovog uspeha i karte za Rio došao rezultatom 159,2 krugova u gađanju vazdušnim pištoljem u razdaljini od deset metara. Zanimljivo, on je drugi put uspeo da obezbedi normu za Olimpijske igre, prvi put je to učinio pre četiri godine za svetsku smotru u Londonu, ali je OKS odlučio da napravi presedan i njegovu kartu dodeli Jasni Šekarić.

– Olimpijske vize su vlasništvo Streljačkog saveza Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije, a mi smo odlučili da jednu ‘zamenimo’. I to onu koju je osvojio Dimitrije Grgić pištoljem i dodelimo je našoj najuspešnijoj strelkinji Jasni Šekarić – rekao je tada selektor Goran Maksimović.

Upravo uz Šekarićevu, zatim Ivanu Maksimović Andreu Arsović, Grgić je četvrti koji je uspeo da se plasira u Rio što se tiče srpskog streljaštva, dok su norme izborili i plivači Velimir Stjepanović Čaba Silađi.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

  1. Maksa je tada ispao veoma nepravedan što nije lepo i precizno objasnio situaciju. Naime, Dimitrije nije otišao u London ne zbog Jasne, već zbog toga što su Mikec i Zlatić bili u tom trenutku daleko bolje plasirani i obojica bili kandidati za medalje, a maksimalan broj učesnika neke discipline iz jedne zemlje je dva. Pošto nije mogao da ga povede, a Jasna je bila najbliže da upuca kvotu od preostalih sportista i postojao je prostor u MK pistolju, ona je dobila kvotu. Dobila bi je od ISSF kao wild card i ovako, da je trazila. Jednostavno, Dimitrije je u disciplini u kojoj su dva jaka strelca. Mikec je sada uzeo Srebro na evropskom, Zlatic je malo u krizi, ali vratice se i on i to je to. Kao sto neka talentovana strelkinja ne bi mogla do Ria preko Andree i Ivane u pušci.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter