0
Ostali sportovi

KAJAK KANU: Titule za Marka Tomićevića i Nikolinu Moldovan

Objavljeno: 12.04.15 u 17:39

Na Adi Ciganliji održano je Pojedinačno prvenstvo Srbije u kajaku i kanuu na 5000m u svim uzrasnim kategorijama.

U seniorskoj konkurenciji u kajaku jednosedu u muškoj konkurenciji pobedio je Marko Tomićević, dok je u konkurenciji dama šampionka države za 2015. godinu postala Nikolina Moldovan.

Tomićević je do titule prvaka stigao pobedivši Milenka Zorića i Ervina Holperta, dok je prošlogodišnja najuspešnija sportistkinja Srbije, Nikolina Moldovan do titule na 5000 metara stigla pobedivši Sandru Polovinu i Milanu Trklju.

Titulu prvaka države u kanuu jednokleku u seniorskoj konkurenciji obezbedio je Strahinja Mladežić, koji je do zlata stigao pobedivši Vladimira Ristića i Daria Maksimovića. U istoj disciplini u konkurenciji kadeta prvak države postao je Ognjen Tomić, a u konkurenciji juniora Nemanja Stefanović.

U kajaku jednosedu u kadetskoj konkurenciji titule su osvojili Janka Fenjveši i Saša Rodić, dok su juniorski šampioni Srbije postali Aleksa Turudić i Nađa Golubov.

Pobedama na Pojedinačnom prvenstvu Srbije na 5000 metara, Marko Tomićević i Nikolina Moldovan obezbedili su mesto u nacionalnom timu u toj disciplini za učešće na Prvenstvu Evrope za seniore, koje se održava se u Račicama u Českoj od 01. do 03. maja.

Pojedinačnim šampionatom na 5000 metara završen je veoma uspešan kajakaški vikend na Adi Ciganliji na kojem je učestvovalo oko 150 takmičara. Naredno takmičenje u organizaciji Kajakaškog saveza Srbije je Kup Srbije koji se 25. i 26. aprila održava na Adi Ciganliji. Nacionalni kup istovremeno je i izborno takmičenje za sastav juniorskog i tima za mlađe seniore (takmičari mlađi od 23 godine) za učešće na Prvenstvu sveta koje se od 23. do 26. jula održava u Montemor-u-Velju u Portugalu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter