0
Ostali sportovi

NACIONALNO IZBORNO TAKMIČENJE: Tri posade izborile mesto na EP i EI

Objavljeno: 10.04.15 u 17:00

Prvog dana Nacionalnog izbornog takmičenja za sastav seniorskog kajakaškog tima za Prvenstvo Evrope (Račice, Češka) i Evropske igre (Baku, Azerbejdžan), tri posade izborile su mesto u nacionalnom timu Srbije.

Boje Srbije na šampionatu Evrope u Račicama u kanuu jednokleku na 1000 metara na Adi Ciganliji izborio je Strahinja Mladežić, koji je u finalu savladao Daria Maksimovića i Vladimira Ristića.

Srbiju će u Račicama u kajaku jednosedu na 1000 metara predstavljati Dejan Pajić, koji je mesto u timu izborio u jakoj konkurenciji, pobedivši Marka Tomićevića i Aleksandra Aleksića.

I u kajaku dvosedu na 1000 metara viđena je neizvesna borba. Mesto u nacionalnom timu izborili su Simo Boltić i Vladimir Torubarov koji su u samoj završnici trke savladali Milenka Zorića i Dragana Hančovskog.

Selektor reprezentacije Srbije, Miroslav Rodić nije krio zadovoljstvo prikazanim prvog dana izbornog takmičenja:

– Veoma sam zadovoljan formom koju su pokazali takmičari prvog dana izbornog takmičenja, pogotovo što je ove godine zbog promena u kalendaru kontrola za reprezentaciju dosta rano u sezoni. Ono što me raduje jeste da su pobedničke ekipe u kajaku jednosedu i dvosedu do mesta u nacionalnom timu stigle u veoma neizvesnim trkama i što je kvalitet kandidata prilično ujednačen. To nam govori da se dobro radi na svim nivoima i da možemo da budem optimisti u pogledu nastavka sezone. Ako je suditi po prvom danu, siguran sam da nas sutra kada se vesla veći broj trka očekuju prava uzbuđenja – rekao je Rodić.

Najveća konkurencija je u elitnoj disciplini sprinta – kajaku jednosedu u muškoj konkurenciji u kojoj su prvog dana vožene kvalifikacije. Mesto u finalu izborilo je devet takmičara: po prva tri iz obe kvalifikacione trke i tri najbolje plasirana po vremenu.

Drugog dana takmičenja, u subotu vesla se preostalih 10 finalnih trka. U kanuu se vesla finale na 200 metara u ženskoj konkurenciji. U kajaku se vesla trka u četverosedu na 1000 metara u muškoj konkurenciji. Trke u kajaku jednosedu i dvosedu na 500 i 200 metara veslaju se u obe konkurencije. Takmičenje počinje u 09:05.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter