0
Ostali sportovi

TRKA UZ BEOGRAĐANKU: Kristijan i Nataša najbrži, oboren rekord po masovnosti

Objavljeno: 05.04.15 u 17:17

U svom 28. izdanju Trka uz Beograđanku je okupila više od 100 takmičara što predstavlja i rekord po masovnosti.

 

Atletičarke i atletičari naših klubova, rekreativci i vatrogasce trčali su od prizemlja do 23. sprata Palate Beograd. Start Trke vatrogasaca označio je gradski menadžer Goran Vesić koji je rekao da je Beograd ponosan na ovu trku, koja nas poput beogradskog maratona svrstava među najveće svetske metropole.
Start takmičenja u ostalim konkurencijama označilaje Ivana Vučićević, direktor i glavni i odgovorni urednik RTV Studio B. Ove godine Trka uz Beograđanku je oborila rekord po masovnosti, s obzirom da je trčalo 105 takmičara.

U Muškoj konkurenciji pobedio je Kristijan Stošić (2:27:00). Drugo mesto osvojio je Radomir Razdoljac (2:31:00), a treće Milan Erski (2:45:00).
Kristijan Stošić je posle trke izjavio:

– Volim da trčim uz Beograđanku i zadovoljan sam što sam ostvario još jednu pobedu. Danas smo startovali sa ulice i zbog toga je slabiji rezultat u odnosu na prethodne godine, ali je time trka bila atraktivnija. Voleo bih da učestvujem na nekoj od evropskih trka uz stepenište (npr. u Berlinu) i da se oprobam u jakoj konkurenciji – poručio je Stošić.

U ženskoj konkurenciji trijumfovala je Nataša Živanović (3:45:00). Druga je bila Marija Đorđević (3:50:00), a treća Snežana Ilić (3:51:00)

– Veoma sam srećna što sam pobedila u ovoj origanalnoj trci. Sa nestrpljenjem čekam početak maja i Trku uz Toranj na Avali u kojoj ću učestvovati i pokušati da pobedim – rekla je Nataša.

Vatrogasci su trčali po dvojica u timu i najbrži su bili Slobodan Jokić i Rade Stević (4:09:00). Drugo mesto osvojili su Aleksandar Aleksić i Mijatović Milan (4:14:00), a treće Miloš Đurović i Srđan Tadić (4:34:50).

Pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji su dobili Adidas Boost patike, po mnogima najbolje trrkačke patike na svetu. U takvim patikama je Denis Kimeto postavio svetski rekord, a sa njima su trčali pobednici Praškog, Londonskog Milanskog i Čikaškog maratona. Pobednici u Trci vatrogasaca su nagrađeni Puma Time satovima, s obzirom svaki sekund im je važan u poslu koji rade).

hotsport.rs       

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter