0
Ostali sportovi

22. PALILULA KUP: Obaraju se svi rekordi (FOTO)

Objavljeno: 05.04.15 u 16:16

Gimnastičko društvo Palilula danas održava međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici 22. Palilula kup uz pomoć Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda i Gradsku opštinu Palilula.


Učestvuju rekordne 142 najkvalitetnije ritmičarke pionirske, kadetske, juniorske i seniorske kategorije iz zemlje i inostranstva.
Takođe, među učesnicama su i predstavnice Bugarske, a poznato je da iz ove zemalje potiču neke od najkvalitetnijih ritmičkih gimnastičarki u svetu.

Tokom Svečanog otvaranja učestvovalo je 400 polaznica Škole ritmičke gimnastike GD Palilula uzrasta od 3 do 20 godina.

Turnir je svečano otvorila predsednica GD Palilula Aleksandra Sanja Josifović.
– Zadovoljstvo mi je da pozdravim mnogobrojnu publiku, takmičarke i trenere. Palilula je najstarije gimnastičko društvo i ponosni smo što godinama unazad imao veliki odziv gostiju, koji je ove godine oborio sve rekorde u odnosu na prethodne turnire u našoj organizaciji – rekla je Aleksandra Josifović.

Dara Terzic Steric_25 god. rada

Prisutunima se obratila i direktor i trenr GD Palilula Dara Terzić Šterić. Olimpijka iz Seula 1988. ove godine slavi 25 godina rada. Poslednjih 15 godina je najuspešniji srpski trener pod čijim okriljem su stasale i stasavaju državne šampionke i reprezentativke Srbije.
– Posebno smo ponosni na to što su sa nama cenjena imena svetske ritmičke gimnastike. Nekada učesnice olimpijskih igara, svetskih i evrpskih prvenstava, sada su u Beogradu kao treneri. Među nijima su Sivlija Miteva, Mojca Rode i Magdalena Bršeska. Takođe, veliku pažnju zaslučuje 400 polaznica naše Škole gimnastike, uzrasta od tri do 20 godina, koje ste imali priliku da vidite tokom Svečanog otvaranja.

gimnastika2

 

Takmičenje traje do 21 sat.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter