0
Ostali sportovi

SPORTSKA MEDICINA: Beograd domaćin prve konferencije

Objavljeno: 04.04.15 u 16:10

Na prvoj Srpskoj međunarodnoj konferenciji sportske medicine, koja će se održati krajem maja u Beogradu, učestvovaće vodeći lekari Međunarodnog olimpijskog komiteta, Svetske fudbalske federacije, Evropske fudbalske unije i drugih svetskih sportskih institucija, rečeno je u Beogradu.

Konferenciju zajednički organizuju Zavod za sport i medicinu sporta Srbije i vodeća svetska klinika sportske medicine, Aspetar iz Katara, pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i omladine Srbije, čiji su predstavnici novinarima predstavili ovaj događaj.

Direktor Zavoda Goran Bojović rekao je da veruje da će ova konferencija podići polje sportske medicine u zemlji na novi nivo.

– Akcija je počela u novembru…a završena je u februaru, kada smo sa ministrom Katara dogovorili projekat konferencije. Na njoj će učestvovati 30 vrhunskih predavača, što ovaj događaj čini najvećim događajem u medicini u Evropi ove godine. Hvala i ministarstvu na podršci. Ovo je bitno i za Beograd i za Srbiju, a verujem da će ovaj događaj podići sportsku medicinu na još viši nivo – rekao je Bojović novinarima u Beogradu.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, bivši vrhunski sportista, istakao je značaj konferencije.

– Izuzetna nam je čast što će Srbija krajem maja da bude svetska i evropska prestonica kada je u pitanju medicina sporta, ali i velika obaveza. Da bi građani shvatili koliko je ovo veliko, predavači će biti doktori koji su svetski priznati i koji su vodeći u MOK, FIFA, UEFA i drugim institucijama i koji su priznati u lečenju svih najbitnijih i najkomplikovanijih povreda – rekao je Udovičić.

On je dodao i da je jedan od ciljeva i još veće podizanje ugleda Zavoda za sport.

– Naš zavod ima dugu tradiciju. Ne samo da smo lideri u regionu, već smo posle saradnje sa Aspetarom i lideri u Evropi. Partnerstvo sa Aspetarom i državom Katar dovoljno govori o bitnosti ove ustanove – dodao je Udovičić.

Pomoćnik direktora doktorka Tamara Gavrilović, koja će biti jedan od predavača, rekla je da će neke od tema biti ortopedija, rehabilitacije, delimično i ishrana i biomehanika.

– Konferencija će okupiti najbolja imena na svetu. Biće mnogo sjajnih i zanimljivih tema, a postoji i program radionica u kojima će učesnici imati priliku da budu u direktnom kontaktu sa predavačima – rekla je Tamara Gavrilović.

Konferencija će se održati od 21. do 23. maja u beogradskom Sava centru.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter