0
Ostali sportovi

VERA U USPEH: Radnički se nada nastavku tradicije protiv Juga

Objavljeno: 02.04.15 u 16:18

Čast Srbije u debitantskoj sezoni u Trigalv vaterpolo regionalnoj ligi večeras od 21.00, na Fajnal-foru, brani Radnički. Šumadinci će u Rijeci snage osmeriti sa dubrovačkim Jugom.

Kragujevčani imaju pozitivan skor sa renomiranim protivnikom, jer su iz oba ovogodišnja susreta, jedina u istoriji ovih rivala, izašli neporaženi. Najpre su u Dubrovniku odigrali 7:7, a potom u svom „Parku“, prošle subote, trijumfovali 13:12.

– Polufinale će se dosta razlikovati od ta dva duela, jer smo u prvom mi bili u podmlađenom sastavu, a potom su oni došli bez prvog golmana i dva igrača iz prve postave. Možemo da budemo jako zadovoljni pobedom i ničim više, jer je Jug možda bio bolji tim. Mnogo smo grešili, ali smo to uvideli i pokušaćemo da ispravimo, jer sa ovakvom igrom sigurno nećemo moći da ih pobedimo u Rijeci – smatra Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Trostruki prvak Evrope, koji je u poslednjih 15 godina čak 11 puta bio prvak Hrvatske, i ove sezone igra sjajno, a pored završnog turnira regionalnog takmičenja izborio je plasman i na „fajnal-siks“ Lige šampiona.

– Jug je tim stvoren da napadne sve trofeje. Kako sezona odmiče igraju sve bolje, a u polufinale će sigurno ući sa više respekta prema nama. Mislim da nismo videli njihov maksimum, ali se nadam da ćemo ih ponovo iznenaditi, jer su, uprkos nerešenom rezultatu u Dubrovniku i našoj pobedi u Kragujevcu, oni i dalje favoriti – zaključio je Stevanović.

U prvom polufinalu, u 19.15 časova, sastaju se domaće Primorje i zagrebačka Mladost, dok je finale na programu u petak, od 20.30 sati.

Podsećamo, Radnički je imao dosta poteškoća, finansijske prirode, ali je ipak otputovao u Rijeku.

hotsport.rs       

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter