0
Ostali sportovi

BEOGRADSKI MARATON: Za nacionalni rekord nagrada 10.000 evra

Objavljeno: 02.04.15 u 19:22

Beogradski maraton u naredne tri godine sarađivaće sa “Unika osiguranjem”, koji je za 28. izdanje trke obezbedio nagrade za sve rekorde koji budu oboreni.

Bonus za svetski rekord u maratonu iznosiće 50.000 evra, dok će se rekord Srbije u maratonu nagraditi sa 10.000 evra – duplo više od eventualnog rekorda staze, a u polumaratonu sa 3.000 evra.

– Ponosni smo što smo i ove godine deo najmasovnijeg pokreta u Srbiji i najprestižnijeg sportskog takmičenja – izjavila je na konferenciji za novinare generalni direktor kompanije “Unika osiguranje”Gordana Bukumirić.

Zanimljivo je da će u Beogradu na dan održavanja maratona 18. aprila biti postavljeni specijalni muzički punktovi – kod Londona i na Brankovom mostu, na kojima će nastupati trubači i bubnjari.

Učesnik polumaratonske trke na Beogradskom maratonu Darko Živanović poručio je da će pokušati da obori rekord na 21,1 kilometara.

– Nadam se da ću ostaviti dobar utisak.Staza nije laka, ali daću svoj maksimum – rekao je Živanović i dodao da mu je glavni cij ove godine da ispuni normu za učešća na olimpijskom maratonu u Rio de Žaneiru 2016.

U “Trci zadovoljstva” na pet kilometara učestvovaće i aktuelna mis Srbije, inače bivša reprezentativka u košarci Marija Ćetković.

– Svakodnevno trčim po pet kilometara. Pripremam se sa našom rekorderkom u skoku u dalj Ivanom Španović i drago mi je što ću doprineti povezivanju lepote i sporta – poručila je Ćetkovićeva.

Beogradski maraton biće održan 18. aprila, a najavljeno je obaranje rekorda po broju učesnika u elitnim trkama u kojima je prošle godine učestvovalo 3.650 trkača iz 52 zemlje.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter