0
Odbojka

TRI MUVE JEDNIM UDARCEM: Kadetkinje posle četiri meča u polufinalu EP

Objavljeno: 01.04.15 u 20:18

Izvanredan uspeh postigle su kadetkinje Srbije na Prvenstvu Evrope u Bugarskoj, plasiravši se u polufinale posle 4 odigrana kola. Ženska kadetska reprezentacija Srbije zabeležila je četvrtu uzastopnu, a treću maksimalnu pobedu na XI EP 2015. u Bugarskoj, čime je obezbedila prvo mesto u grupi, plasman u polufinale, ali i učešće na Svetskom prvenstvu 2015. u Peruu i EYOF 2015 u Gruziji.

Srbija je danas u Samokovu, u meču 4. kola A grupe, savladala Italiju sa 3:0, po setovima 25:18, 25:17 i 25:16, posle 64 minuta igre.

Utakmicu u Areni Samokov posmatralo je 100 gledalaca, a sudili su Vlastimil Kovar iz Češke i Jana Niklova iz Slovačke.

Tek 64 minuta bila su potrebna izabranicama Jove Cakovića da savladaju Italiju i postanu prva reprezentacija koja se plasirala u polufinale EP u Bugarskoj. Superiorno, od početka do kraja. Tako su igrale kadetkinje Srbije od prvog do poslednjeg poena, i fantastičnom igrom savladale jednog od rivala za najviši plasman. Pobeda Srbije nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, a svakako da raduje i činjenica da su kadetkinje plasman u završnicu izborile posle samo četiri utakmice, pri tom izgubivši samo jedan set.

Srbija će u polufinalu EP, u subotu, 4. aprila, igrati protiv drugoplasirane selekcije iz B grupe, a najozbiljniji kandidati za te dve pozicije su Turska i Belgija, koje bi takođe već danas mogle da obezbede plasman.

Kadetkinje Srbije će, u poslednjem, 5. kolu A grupe igrati protiv Slovenije, sutra (četvrtak, 2. april) od 14,30 časova po našem vremenu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter