0
Ostali sportovi

DRŽAVNO PRVENSTVO: Spens video četiri rekorda, prva zvezda Vjačanin

Objavljeno: 31.03.15 u 17:07

Na državnom prvenstvu Srbije u plivanju, u malim bazenima, održanom od 27. do 29. marta na novosadskom Spensu, oborena su četiri nacionalna rekorda.

Prva zvezda prvenstva bio je novi reprezentativac Srbije, dvostruki osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama Arkadij Vjačanin.

Prvog dana državni rekord na 100m delfin stilom, star devet godina oborila je mlada Natalija Marin iz Plivačkog kluba Partizan Beograd u vremenu 1:02.45.

Drugog dana zablistala je najveća nada srpskog plivanja, petnaestogodišnja Anja Crevar. Ona je oborila svoj džavni rekord na 200m delfin 2:14.91.

Trećeg dana prvenstva, novopečeni reprezentativac, Arkadij Vjačanin postavio je dva nacionalna rekorda leđnim stilom. Prvo je bio najbolji na deonici od 50m u vremenu 26.19 i tako oborio nacionalni rekord star 10 godina, a zatim je u štafeti 4x100mmešovito kao član Plivačkog kluba Proleter iz Zrenjanina postavio novi državni rekord na duplo dužoj deonici – 56.04.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter