0
Ostali sportovi

PRIPREME SE PRETVORILE U PAKAO: Olivera Jevtić opljačkana i zarobljena u Keniji

Objavljeno: 28.03.15 u 17:43

Srpska atletičarka Olivera Jevtić pokradena u Najrobiju, pa sada čeka izradu novih dokumenta kako bi mogla da se vrati u Srbiju. Olivera je u Keniji bila na pripremama, a sada je praktično zarobljena u toj zemlji, jer bez dokumenata ne može da je napusti.

– Krađa se desila 18. marta. Uzeli su sve što je imala kod sebe. Čak su bili toliko drski da su novac, telefon, kamere i dokumenta odneli u njenom rancu. Olivera je dobro, to je najvažnije. Na sreću, nije bila tu kad se pljačka dogodila. Odmah se uspravila i nastavila sa pripremama, a to je najvažnije. Zbog jake zime morala je u Keniju na pripreme i promenila je kamp u kom trenira. Finansijska situacija je takva da je odustala od uobičajenog i radila u kampu Silvije Kibet. Ispostavilo se da on nije siguran –  ispričao je za „Kurir“ Oliverin trener Slavko Kuzmanović.

Srpska maratonka se nalazi u kampu Iten kod grada Eldoret, udaljenom oko sat vremena leta od Najrobija i sada čeka da joj budu dostavljena nova dokumenta kako bi mogla da napusti Keniju. Očekuje se da će dokumenta dobiti 1. aprila, ambasador joj je pružio veliku podršku, kao i klupski drug Aleksandar Milovanović. 

Olji su iz Srbije poslali novac da bi mogla da preživi, a inače, ovo nije prvi put da je zadesi takav maler. U Atini je 1999. godine takođe bila pokradena.

Uprkos svemu što proživljava Olivera Jevtić će nastupiti na Beogradskom maratonu 18. aprila.

„Sigurno je da će Olivera nastupiti na Beogradskom maratonu. Ona voli da trči pred svojim navijačima, a jedino još nije odlučeno hoće li trčati maratonsku ili polumaratonsku trku. Mislim da je realnije da u ovom periodu to bude duplo kraća deonica – zaključio je Kuzmanović.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter