Vlasnik Formule 1 Berni Eklston stavio je danas do znanja da bi i ovogodišnja Velika nagrada Italije na stazi u Monci mogla da ispadne iz kalendara, baš kao i trka u Nemačkoj.

Povezane vesti

Eklston je na pitanje novinara da li bi legendarna Monca mogla da bude žrtva kao i nemačka trka, odgovorio da „se ne može uvek imati ono što se želi“.

– Ono što ode, otišlo je. Mnoge stvari želeli bismo u životu, ali ne možemo da ih imamo, jer ne možemo da ih priuštimo“, rekao je Eklston uoči Velike nagrade Malezije na stazi Sepang, a prenosi agencija AFP.

On je naglasio da bi „bilo strašno“ da Evropa izgubi i svoje preostale trke u Formuli 1 i da bi to praktično značilo da se više ne radi o svetskom šampionatu.

– Problem u Nemačkoj je u tome što je Nirburgring potrošio ogroman pozajmljen novac, a da zaista nije bilo potrebe za tolikom potrošnjom. Stvar je u tome što su oni zaboravili da vrate novac, što svakako šalje lošu poruku, rekao je Eklston, prenosi Tanjug.

Ranije ovog meseca otkazana je ovogodišnja trka za VN Nemačke koja je trebalo da bude održana na stazi u Hokenhajmu 19. jula.

hotsport.rs