0
Ostali sportovi

LIGA ŠAMPIONA: Radnički potopio Brešu i ostao u trci za Fajnal-siks

Objavljeno: 25.03.15 u 20:02

Vaterpolisti Radničkog savladali su večeras u Kragujevcu ekipu Breše sa 13:10 (2:0, 2:2, 4:4, 5:4), u utakmici 7. kola A grupe Lige šampiona.

Srpski tim ostvario je treću pobedu i ostao u trci za plasman na završni turnir, dok su Italijani nakon četvrtog poraza pretposlednji na tabeli, praktično bez šansi za „fajnal siks“.

Kragujevčani su najvećim delom susreta bili bolji, uspešno su održavali prednost iz prve četvrtine, ali su za konačan uspeh morali da ulože mnogo truda.

Gosti se dugo nisu predavali, u jednom trenutku zapretili su čak i preokretom, ali su izabranici Uroša Stevanovića potvrdili kvalitet u presudnim trenucima.

Odlučio je gol Basare na oko minut i po pre kraja za prednost od tri gola, kada je ekipa Breše definitivno odustala od daljeg otpora.

Golove su postigli Dedović 4, Ćuk, Vuksanović, Basara i Vrlić po 2 i Marković za Radnički, a Rico i Preskuti po 3, Nora 2, Pagani i Fjorentini za Brešu.

– Odigrali smo strpljivo, pametno i borbeno do kraja i zasluženo smo pobedili. Od početka smo kontrolisali utakmicu i izdržali njihov presing po čitavom bazenu. Ovo je velika pobeda, nagrada za naporan rad, nastavljamo dalje. Sada smo u igri za fajnal siks, ali moramo u narednoj utakmici da pobedimo Barselonetu, izjavio je posle meča trener Stevanović.

On je pozvao Kragujevčane da podrže njegov tim.

– Kada je pun bazen igramo sa mnogo većom energijom, poručio je Stevanović.

Radnički u 8. kolu A grupe igra kao gost protiv Barselonete 8. aprila.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter