Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na godinu dana zatvora jednog od nekadašnjih vođa navijača Crvene Zvezde Dražena Dragaša, zbog prodaje marihuane u školskom dvorištu u Južnom bulevaru 2005. godine.  

Povezane vesti

Istom presudom, kazna od 14 meseci zatvora potvrđena je Nikoli Peroviću, dok su na po 10 meseci zatvora osuđeni Vladimir Đuraković i Nemanja Arsenijević zbog saizvršilaštva krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sud je utvrdio da su u neposrednoj blizini košarkaškog terena osnovne škole na kom su sedeli, u rupi u zemlji sakrili ranac sa kesicama marihuane.

Policija je nakon otkrivanja dela u plićoj rupi u zemlji, koja je bila prekrivena betonskom pločom, pronašla ranac u kome se nalazila 41 kesica opojne droge marihuana ukupne težine 214,67 grama.

Dragaš je ranije bio osuđen na dve godine zbog nelegalnog posedovanja oružja i ugrožavanje opasnim oruđem pri tuči ili svađi. 

Podsetimo, Dragaš je odavno poznat u navijačkim krugovima, kao i policiji, pošto je 22. avgusta 2005. godine ranjen u noge u jednom kafiću na Bulevaru kralja Aleksandra.

Iako napadač nije uhapšen, u prestonici se pričalo da je u njega zbog neraščišćenih „poslovnih“ računa pucao takođe jedan od Delija, koji je posle toga prešao u navijački tabor ljutog rivala.

Pričalo se da je s njim u kontratabor prešao i Ljubomir Marković Kića, koji je svojevremeno bio uhapšen zbog sumnje da je organizator linča na navijača Tuluza Brisa Tatona.

hotsport.rs/tanjug