0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

OVAKO VIŠE NE MOŽE: Najbolje srpske rukometašice traže smenu selektora!

Objavljeno: 19.03.15 u 14:40

Četiri najbolje reprezentativke Srbije odlučile su da više ne nastupaju za nacionalni tim sve dok se na čelu stručnog štaba nalazi Saša Bošković.  

Rukometašice Andrea Lekić, Katarina Tomašević, Sanja Damnjanović i Dragana Cvijić saopštile su danas da neće igrati za reprezentaciju Srbije dok je selektor Saša Bošković.

– Upoznajemo javnost sa našom definitivnom odlukom da u ovim okolnostima, dok je selektor Saša Bošković, ne možemo da nastavimo da igramo za reprezentaciju. Na putu našoj spremnosti da budemo na raspolaganju našoj zemlji, stoji, ovaj put nama nepremostiva prepreka. Sačuvaćemo opšte dostojanstvo i nećemo ulaziti u detalje, niti ih iznositi u javnost – piše u pismu.

One su objasnile da su prešle preko mnogo problema, skrivajući i kamuflirajući glavni problem – vođenje sa klupe.

– Debakl na Evropskom prvenstvu je kap koja je prelila čašu i pokazala da na taj način više ne možemo. U junu nas očekuju izuzetno teške kvalifikacione utakmice za odlazak na SP sa Rumunijom. Vremena za pripremu je sve manje, ova nedelja je bila poslednje okupljanje pre tih mečeva. Mi ne možemo više sa istim i jednako praznim oružjem u tako neizvesnu bitku – dodaje se između ostalog u saopštenju.

One su istakle da žele da igraju za reprezentaciju, ali da ne mogu u ovakvim okolnostima.

– Našu odluku smo lično saopštile predsedniku RSS Velimiru Marjanoviću, zatim selektoru Saši Boškoviću zajedno sa stručnim štabom i reprezentativkama. Reprezentacija nam je oduvek bila u prvom planu i iskreno verujemo da ćemo u narednom periodu zajedno sa rukovodstvom Rukometnog Saveza Srbije pronaći rešenje za ovu situaciju – navodi se u saopštenju.

U pismu upućenom medijima, objasnile su da su imale veliku čast da poslednjih osam godina igraju za reprezentaciju, sa kojom su doživele najsrećnije trenutke, da se nikada nisu štedele i čuvale u i da zbog toga ne žale.

hotsport.rs/ beta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter