0
Ostali sportovi

PRVI NA BALKANU: Beograd dobio jedinstveni Golf simulator (FOTO)

Objavljeno: 17.03.15 u 17:34

Ljubitelji golfa u Srbiji, pre svega u našem glavnom gradu, moći će  okviru novootvorenog kutka ‘Golf Land’ da uživaju u omiljenom sportu pomoću simulatora, jedinstvenog u ovom delu Evrope.

Promociji ovog unikatnog golf simulatora u naselju West 65 na Novom Beogradu prisustvovalo je blizu 100 golfera iz Srbije, kao i mnoga poznata lica. Među njima su se našli i sportski komentator RTS-a Aleksandar Stojanović i bivši ministar kulture i glumac Branislav Lečić.

– Pored tenisa i jahanja, mislim da je golf jako kvalitetan zbog toga što objedinjuje sportske osobine, preciznost i razmišljanje, igra se u prirodi, na otvorenom, zahteva doziranje snage, a pri tome ostavlja vremena za razmišljanje i mogućnost za izlaženje iz svakodnevne kolotečine koja stvara stres – rekao je Lečić, koji je i sam isprobao mogućnosti ovog simulatora.

Zahvaljujući specijalnoj tehnologiji i flightscop radarima, pruža bogato iskustvo u vežbanju preciznosti udaraca. Direktor ‘Golf lenda’ Bratislav Milutinović izveo je početni udarac i time pustio u rad novu zanimaciju za Beograđane.

– Najbliži ovakav Golf simulator nalazi se u Beču, dok mesto identično ovom ne postoji na Balkanu. Beograd, uprkos činjenici da još uvek nema profesionalni golf teren sa 18 rupa, ima veliki broj golfera koji i za najmanju sitnicu u vidu popravke ili kupovine opreme, moraju da napuštaju zemlju i odlaze u inostranstvo. Sada će sve što im je neophodno moći da nabave, ali i iskuse u okviru jedinstvenog golferskog kutka – izjavio je Milutinović.

Golf će se od Olimpijskih igara u Riju 2016. ponovo vratiti među olimpijske discipline, a naša golf reprezentacija će učestvovati na ovoj najvećoj sportskoj smotri.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter