0
Ostali sportovi

FILIP FILIPOVIĆ: Možemo bolje, primili smo ‘glupe golove’!

Objavljeno: 17.03.15 u 22:25

Zvanično najbolji vaterpolista sveta Filip Filipović rekao je posle pobede Srbije nad Nemačkom da su njegovi mladi saigrači pokazali veliku želju za dokazivanjem.

Reprezentacija Srbije je u Kragujevcu slavila rezultatom 14:8, pa je i teoretski osigurala učešće na završnom turniru Svetske lige.

Selektor Dejan Savić protiv Nemaca je izveo podmlađen sastav, od iskusnijih u timu su bili Filipović i golman Mitrović, ali očekivana pobeda nijednog trenutka nije došla u pitanje.

– Drago mi je zbog momaka, pokazali su veliku želju da pokažu šta znaju. Ne treba biti kritičan, realizacija nije bila najbolja, ali stvorili smo dosta šansi i sigurno će biti bolje. Odbrana je delovala dobro, mada smo primili i neke „glupe golove“ – kazao je Filipović posle meča u bazenu Sportskog centra Park.

Srđan Vuksanović je izrazio uverenje da su mladi uspešno zamenili odsutne asove u državnom timu.

– Nadam se da selektor može da bude zadovoljan. Hvala publici, Filipović nas je sjajnom igrom vodio do pobede – izjavio je Vuksanović, dok je debitant Marko Manojlović istakao da su osvojeni bodovi najbitniji.

– Velika je čast biti sa ovim igračima i braniti boje Srbije. Moj najlepši trenutak u karijeri. Protiv Nemaca nije bilo baš lako, ali osvojili smo tri boda i to je najvažnije – poručio je Manojlović.

U poslednjem 6. kolu B grupe srpski vaterpolisti dočekuju Rusiju 14. aprila u Kruševcu.

Srbija je branilac trofeja Svetske lige, ali ovogodišnje takmičenja ima poseban značaj pošto će pobednik izboriti direktan plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016.

Završni turnir Svetske lige biće održan od 23. do 28. juna u italijanskom gradu Bergamu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter