0
Ostali sportovi

TURNIR U TEMIŠVARU: Novoformirani mešoviti dubl bio nadomak medalje

Objavljeno: 15.03.15 u 17:08

Srpska seniorska badminton reprezentacija bila je na visini zadatka na Romanian International 2015 koji je u Temišvaru od 12. do 15. marta 2015. okupio preko 200 badmintonaca i badmintonki iz više od 30 zemalja.

 

 

Najjači utisak, ipak, ostavio je naš mešoviti dubl Dragoslav Petrović, Milica Simić koji je na svom debitantskom nastupu na međunarodnoj sceni došao na korak od odličja. Petrović i Simićeva su prvi put zaigrali zajedno u miksu na prošlogodišnjem Trofeju Beograda koji su osvojili glatko. Ovo im je bio prvi internacionalni test pa su krenuli od kvalifikacija. Sa dve pobede nad domaćim kombinacijama, prvo nad Davidom Nituom i Nitom Mirunom Elenom, a potom i protiv Roberta Ciobotarua i Adeline Marin Terinte, plasirali su se u glavni žreb. I tu su “upisali” dva trijumfa. Prvo su pali Artiomon Savatiugin i Valerija Muštakova iz Uzbekistana, a potom su i grčki par Petros Tentas, Irini Tenta, koji je predao meč pri vođstvu našeg tandema od 2:1. Na taj način su se plasirali u četvrtfinale u kojem su izgubili od trećih nosioca Pavela Pietrija i Anete Vojtovske iz Poljske.

U glavnom žrebu tradicionalnog turnira u Temišvaru Srbija je imala predstavnike u još tri konkurencije. Milica Simić je izgubila u prvom kolu ženskog singla od Hrvatice Katarine Galenić posle velikog preokreta u ovom duelu. Naša reprezentativka je povela s 2:0 u setovima ali je rivalka dobila sledeća tri seta. Igor Bjelan, koji je u glavni žreb muškog singla stigao sa tri pobede u kvalifikacijama nad Rumunom Robertom Ciobotaruom, Slovencem Primožem Flisom i Norvežaninom Magnusom Kristensenom, izgubio je u duelu za osminu finala od Hrvata Zvonimira Hoelblinga, dok su Miodrag Kaličanin i Borko Petrović u prvom kolu muškog dubla poraženi od grčke kombinacije Georgeo Galvas, Panagiotis Skarlatos. Kvalifikacije na Romanian International 2015 nisu uspeli da prebrode Dragoslav Petrović (u prvom kolu kvalifikacija pobedio Mađara Daniela Gradvohloma, u drugom izgubio od Hrvata Josipa Uglešića), Ilja Pavlović (u prvom kolu kvalifikacija izgubio od Belgijanca Puta Marijna), Borko Petrović (u prvom kolu kvalifikacija izgubio od Turčina Emrea Lalea), Miodrag Kaličanin (u prvom kolu kvalifikacija izgubio od Rumuna Grosua Mihaila) i debitantkinja na međunarodnim seniorskim turnirima Bojana Jovanović (u prvom kolu kvalifikacija izgubila od Slovenke Ane Marije Setine).

hotsport.rs       

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter