0
Ostali sportovi

NOVA ODLIČJA: Zlatne medalje za Mandićevu i Bogdanovićevu

Objavljeno: 14.03.15 u 22:22

Srpske reprezentativke u tekvondou Milica Mandić i Tijana Bogdanović osvojile su zlatne medalje na međunarodnom turniru „Dač Open“ G2 kategorije u Holandiji.

Milica Mandić je bila najbolja u kategoriji do 73 kilograma, dok je Bogdanovićeva trijumfovala u konkurenciji do 49.

– Zadovoljna sam rezultatom i borbama, ovo je bitan rezultat posle povrede ruke. Novih 20 poena na ranking listi i veliki test pred Svetsko prvenstvo. Hvala treneru Joviću na velikoj podršci i celom timu. Radujem se novim izazovima i nadam se velikim rezultatima, rekla je Madićeva, koja je do zlatne medalje došla posle pet pobeda.

Tijana Bogdanović je trijumfom na turniru „skočila“ na Svetskoj i Olimpijskoj listi i biće među 30 najboljih.

– Presrećna sam zbog zlata na najjačem turniru u Evropi i svetu. Takođe, drago mi je da sam pobedila nekoliko takomičarki iz prvih 10 na svetu u poslednjih mesec dana. Znam da je put do Rija težak i pun trnja, ali zaista sanjam taj dan i daću sve od sebe da uspem na tom putu, istakala je 16-godišnja tekvondiskinja i zahvalila se na podršci Olimpijskom komitetu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta.

ragan Jović, izuzetno je zadovoljan uspehom Tijane I Milice. Ovo je pravi test pred svetsko seniorsko prvenstvo ove godine u maju.

– Ovo je izuzetan dan za naš sport. Na ovako velikom turniru osvojiti dva zlata je stvarno za poštovanje. Ipak treba spustiti loptu i misli već usmeriti ka svetskom prvenstvu. Raduje me uspešan povratak Milice, osvajanje zlata posle povrede ruke je više nego dobar znak. Posle pet nedelja odsustvovanja sa borilišta i poraza u Švajcarskoj ovo je odličan povratak. Mnoge borbe su bile izjednačene ali ono što meni daje dodatnu veru u velike uspehe u narednom periodu je njen povratak u tim teškim borbama. Njena psiha je opet bila na nivou olimpijske šampionke , zadovoljan je Jović i šta je sve pokazala na tatamiju Tijana.

– Zlato Tijane Bogdanović je kao jedan prelepi san. Ona je prosto samlela svoje protivnice. Pobedila je nekoliko takmičarki iz prvih 10 u poslednjih nekoliko nedelja. Mislim da će biti spremna za svetsko prvenatvo, za najveca dostignuća. Kao što sam i ranije najavljivao ona je bez premca u njenom godištu u svetu. Sada pobedjuje i starije i iskusnije. Idemo korak po korak ka Riju ali bez velikog pritiska. Ona je jako mlada i trebaće našem sportu još mnogo godina. Hvala MOS, OKS i Kombanci na podršci, zaključio je Jović.

U Holandiju je otputovao ceo srpski nacionalni tim, ali su drugog takmičarskog dana samo Tijana I Milice uspele da osvoje medalje, I to zlatne. Prvog dana su se takmičili kadeti I junior, gde su takože zabelećeni zavidni rezultati. Marija Perišić (do 47kg) osvojila je zlato, Jovana Atlagić (do 44) srebro, Sara Jović (do 33kg) srebro, Novak Jović (do 41) bronzu, kao I Miljana Stefanović (do 37) I Novak Stanič (do 33kg). Vanja Stanković (do 52) u juniorskoj konkurenciji bila je treća, kao I Velimir Veličković (do 59) I Bogdanović Jana (do 59kg), dok je Nađa Savković (do 63kg) bila druga.

U nedelju, trećeg i poslednjeg takmičarksog dana nastupaju ostali iz nacionalnog tima.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter