Premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je danas Ivanu Španović, evropsku šampionku u skoku u dalj i Asmira Kolašinca, osvajača srebrne medalje u bacanju kugle na dvoranskom prvenstvu Evrope. 

Povezane vesti

Vučić je Španovićevoj poklonio knjigu „Srbija od zlata jabuka“, a Kolašincu kravatu.

Prijemu su prisustvovali osvajači medalja Ivana Španović u skoku u dalj i Asmir Kolašinac u bacanju kugle , predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, generalni sekretar Slobodan Branković, treneri Nikola Tomasović i Goran Obradović.

Premijer republike Srbije zahvalio se Kolašincu i Španovićevoj na  medaljama koje su osvojili za našu zemlju i novim povodom za slavlje i radost. Takođe je istakao da su oni naš ponos i da je ovo velika stvar za našu državu. 

– Uložili ste mnogo truda i to se nekako moralo isplatiti, vi ste atletiku učinili pravom kraljicom sportova. Želim da vam čestitam i da vam se zahvalim na zlatnoj i srebrnoj medalji, to je velika stvar za našu zemlju. Ivanine suze radosnice i izraz lica na pobedničkom postolju, kao i Asmirov osmeh, teško se mogu uporediti sa bilo čim. Pokazali ste da se trud i ogroman rad uvek na kraju vrati i to bi trebalo da bude pouka za generacije koje dolaze iza vas – rekao je Vučić.  

Ivana Spanovic kod Vucica

Španovićeva se zahvalila na podršci i najavila još bolje rezultate.

Drago mi je što se brinete o nama i našim trenerima, to nam puno znači jer nam omogućava da svako radi i bude motivisan. Obećavam da ćemo se sa narednog šampionata vratiti sa više medalja istakla je Španovićeva.  

Kolasinac kod Vucica

Kolašinac je takođe apostrofirao pomočh kojun sportisti dobijaju od države.

Zahvaljujući tome možemo da se posvetimo atletici, bitno je da se sportisti menjaju i da uvek neko drugi donese medalju sa velikih takmičenja istakao je Kolašinac.

hotsport.rs