0
Auto Moto

WTCC: Borkoviću četiri boda u Argentini

Objavljeno: 09.03.15 u 13:08

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković otvorio je veoma dobro svoju drugu sezonu u Svetskom šampionatu turing automobila (WTC C) osvojivši 11. mesto na trci za veliku nagradu Argentine.

Uprkos zabrani lekara i insistiranju organizatora da vozi na sopstvenu odgovornost, Borković je u nadmetanju za „Yokohama Independents Trophy“ prvu trku završio kao petoplasirani i osvojio prva četiri boda.

Nakon 13. vremena u kvalifikacijama, usled problema sa setupom, ali i zasad nerešivih poteškoća sa sedištem, srpski automobilista uspeo je da izveze čitavu trku i popravi plasman za dve pozicije.

Druga trka obećavala je i prve bodove u generalnom plasmanu, budući da je Borković uprkos velikim bolovima uspeo da uđe u Top 10 koje donosi bodovni saldo, prenosi pres služba srpskog automobiliste.

Do prvog incidenta na stazi i izletanja Toma Koronela, Borković se dočepao osme pozicije. Kada se sigurnosni auto povukao, srpski as je odolevao pratiocima, ali je u sledećem krugu Čilton uspeo da ga prestigne.

Isto je pokušao i Ridel, a kada je Borković odbio napad, Šveđanin ga je udario otpozadi i izbacio iz trke, budući da je Honda pretrpela dosta oštećenja.

Bez obzira na velike probleme i peh u drugoj trci, Borković može da bude zadovoljan i s nestrpljenjem očekuje nastavak sezone.

Sledeća runda WTC C biće vožena 19. aprila na stazi Mulaj el Hasan za Veliku nagradu Maroka.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter