0
Ostali sportovi

BADMINTON: Zmajevima šest od osam zlatnih odličja

Objavljeno: 09.03.15 u 12:56

Badminton podmladak je još jednom zasijao punim sjajem. U nedelju, 8. marta 2015, u Pančevu održan je tradicionalni turnir Juniorski kup – Pančevo 2015 na kojem se za medalje u pojedinačnim kategorijama uzrasta do 11, 13, 15 i 17 godina borilo 75 učesnika iz 10 srpskih klubova.

Pored Clear-a (Beograd), Beograda, Ravensa KG (Kragujevac), Novog Sada, Zmajeva (Kruševac), Banata (Zrenjanin), Fanatika (Vršac), Dinama (Pančevo) i Pančeva predstavnike na ovom turniru imao je i Petrovački sportski klub, koji je prvi put od prošlogodišnjeg osnivanja bio učesnik nekog zvaničnog takmičenja na srpskoj badminton sceni. Turnir, koji je organizovao Badminton klub Pančevo u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije, Badminton savezom Srbije i Gradom Pančevom, te uz pomoć Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”, Crvenog krsta “Pančevo” i partnera Saveza kompanija “Yonex” i “Tin šped”, ispunio je očekivanja u svakom smislu.

Atomsfera u sali Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” bila je na najvišem nivou, a poseban štimung celom događaju dali su brojni gledaoci koji su tribine ispunili do poslednjem mesta. Sjajnu atmosferu pratili su i okršaji na terenu. Ni ovoga puta nisu izostali neizvesnost i pregršt sjajnih poteza. Ipak, kada se podvukla crta epitet najboljeg kluba pripala je Zmajevima, što je postao običaj kada su u pitanju turniri mlađih kategorija. Kruševljani su osvojili šest od ukupno osam najsjajnijih odličja. Po jedna zlatna medalja pripala je BK Ravens KG-u i Pančevu, čija je takmičarka Anđela Vitman jedina osvojila dva odličja na turniru. Pored zlata u uzrastu do 11 godina osvojila i srebro u dve godine starijoj konkurenciji.

“Mogu da kažem da je organizacija petog po redu Juniorskog kupa – Pančevo 2015. protekla izuzetno uspešno. Sve je prošlo u najboljem redu i nadam se da su svi učesnici i gosti otišli iz Pančeva zadovoljni. Posebno nam je drago što su tribine bile pune i što je mnogo gledaoca uživalo u čarima ovog olimpijskog sporta. Ovaj turnir smo iskoristili da uručimo specijalnu zahvalnicu Dragici Veljković koja je do prošle godine bila direktorka Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” i koja je dala nemerljiv doprinos razvoju ovog turnira”, kazao je Ivan Kovačević, alfa i omega Badminton kluba Pančevo i direktor turnira, i dodao “Zadovoljni smo što je i kvalitet mečeva na terenu bio na najvišem nivou. Svi klubovi, osim debitanta Petrovačkog sportskog kluba, osvojili su barem po jednu medalju, a pravi melem za oči bio je finalni okršaj kod dečaka uzrasta do 17 godina u kojem su se sastali prošlogodišnji učesnici Evropskog prvenstva za igrače do 15 godina – Luka Milić, vicešampion Starog kontinenta i Nenad Milošević”.

I ove godine domaćin se svojski potrudio da program na turniru bude sadržajan. Između ostalog, u pauzama mečeva učesnici su imali priliku da “prekrate” vreme sa badminton bojankama, kao i u razgledanju radova Likovnog konkursa sa temom “Badminton loptica”, na kojem su prva mesta pripala Karolina Embeli (OŠ “Bratstvo-jedinstvo“) i Magdaleni Pavlović (OŠ “Vasa Živković“), druga mesta Dimitriju Jociću (OŠ “Žarko Zrenjnin“ – Banatsko Novo Selo) i Katarini Krstanović (OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“), a treća Nikoli Tomiću (OŠ “Sveti Sava“) i Bojani Džantovski (OŠ “Bratstvo-jedinstvo). Budući da je turnir održan 8. marta, na Međunarodni dan žena, domaćin je ženski deo publike iznenadio prigodnim poklonima – ručno rađenim licitarskim srcima i licitarskim lopticama, koja su dobili i ostali učesnici turnira.

Kao što je slučaj i sa svim ostalim aktivnostima badminton sporta kod nas i ovom predstojećem turniru u Pančevu snažan vetar u leđa dalo je Ministarstvo omladine i sporta u Vladi Srbije obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava.

„Mnogo je onih koji su pomogli da peti u Pančevu okupimo elitu badminton sporta kada su u pitanju mlađe kategorije. Pored resornog ministarstva, Badminton saveza Srbije, Grada Pančeva kao i sponzora Saveza kompanija “Yoneks“ i “Tin šped“ ovim putem se zahvaljujem i Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj“, Mesari “Burjan”, Pekari “Domaće kiflice”, Fotokopirnici “Hamer”, Crvenom krstu “Pančevo“, Plesnom klubu “Elektra“, kao i svim volonterima“, istakao je Kovačević.

Medalje su osvojili – Uzrast do 11 godina – Dečaci pojedinačno: 1. Viktor Petrović (BK Zmajevi, Kruševac), 2. Miloš Dmitrović (BK Clear, Beograd), 3. Luka Dimitrijević (BK Zmajevi, Kruševac), Mihajilo Vig (BK Dinamo, Pančevo); Devojčice pojedinačno: 1. Anđela Viman (BK Pančevo), 2. Nina Bogdanović (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Marta Jevremović (BK Zmajevi, Kruševac), Valentina Vujkov (BK Novi Sad); Uzrast do 13 godina – Dečaci pojedinačno: 1. Sergej Lukić (BK Zmajevi, Kruševac), 2. Mihajlo Tomić (BK Beograd), 3. Aleksandar Jovičić (BK Ravens KG, Kragujevac), Aleksandar Šafarik (BK Fantik, Vršac); Devojčice pojedinačno: 1. Sara Lončar (BK Zmajevi, Kruševac), 2. Anđela Viman (BK Pančevo), 3. Ana Slamarski (BK Fanatik, Vršac), Sanja Perić (BK Pančevo); Uzrast do 15 godina – Dečaci pojedinačno: 1. David Josijević (BK Zmajevi, Kruševac), 2. Lazar Josijević (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Janko Lazarević (BK Zmajevi, Kruševac), Luka Filimonović (BK Novi Sad); Devojčice pojedinačno: 1. Marija Sudimac (BK Zmajevi, Kruševac), 2. Minja Milovanović (BK Ravens KG, Kragujevac), 3. Jovana Vučetić (BK Novi Sad), Ivona Pavlović (BK Beograd); Uzrast do 17 godina – Dečaci pojedinačno: 1. Luka Milić (Zmajevi, Kruševac), 2. Nenad Milošević (BK Novi Sad), 3. Mateja Manić (BK Beograd), Nemanja Ubavić (BK Banat, Zrenjanin); Devojčice pojedinačno: 1. Anja Velemir (BK Ravens KG, Kragujevac), 2. Sofija Dmitrović (BK Clear, Beograd), 3. Minja Milovanović (BK Ravens KG, Kragujevac), Anja Simić (BK Clear, Beograd).

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter