0
Ostali sportovi

TRAGIČNO: Sprinteru iz Sijera Leonea ebola ubila celu familiju, on sada prosi u Londonu

Objavljeno: 08.03.15 u 10:30

Sprinter iz Sijera Leonea koji je na Igrama Komonvelta prošlog meseca nestao iz tima, živi u Londonu kao beskućnik i ne želi da se vrati kući zbog straha od ebole.

Kako prenosi „Gardijan“, sprinter Džimi Toronka koji se takmičio na Komonvelt igrama u Glazgovu u disciplini 4×100 metara, nestao je iz tima krajem avgusta.

On se nije vratio u Sijera Leone pošto je saznao da je nekoliko članova njegove porodice umrlo od smrtonosnog virusa.

– Nadao sam se da ću osvojiti medalju za svoju zemlju, ali sam tokom Igara saznao za strašnu vest da mi je preminuo ujak, verovatno od ebole – rekao je Toronka.

On je naglasio da je neprekidno plakao od trenutka kada je saznao za strašnu vest.

– Nisam mogao da prestanem da plačem. Želeo sam da idem u London na kratko posle takmičenja, ali su mi na stanici u Glazgovu ukradeni novac i pasoš. Plašio sam se da odem u policiju i prijavim krađu, jer sam se bojao da će me uhapsiti, pa sam pitao nekoga na stanici da mi plati kartu za London – objasnio je Toronka otkud to da se obreo u engleskoj prestonici.

Toronka je dodao da je na afričkom TV kanalu saznao i da mu je majka umrla od ebole, a posle toga i cela familija.

Toronka sada spava po londonskim parkovima i noćnim autobusima i prosi za novac i hranu.

– Imamo i mi hladnu sezonu u Sijera Leoneu, ali ne ovako hladnu kao u Engleskoj. .San mi je da postanem jedan od najboljih sprintera na svetu, ali sada ne vidim način kako da u tome uspem – rekao je Toronka, i dodao da ponekad zapadne u očaj i poželi da se ubije.

Ebola je u Sijera Leoneu, Liberiji i Gvineji od početka prošle godine odnela 10.000 života.

Virus je i dalje raširen u Sijera Leoneu, sa 81 novim slučajem zaključno sa 1. martom, od čega 26 u glavnom gradu Fritaunu.

hotsport.rs  – Tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter