Ekipa Meklaren potvrdila je da je njen vozač Fernando Alonso na kratko izgubio svest u udesu na testiranju bolida u Barseloni, ali je negirala da je dvostruki svetski šampion u jednom trenutku zaboravio da je vozač Formule 1.  

Povezane vesti

Španac je 22. februara tokom testiranja bolida na stazi Katalunja u Barseloni pri velikoj brzini udario u zaštitni zid.

On je kratko bio bez svesti i prošao je bez povreda, ali je tri dana proveo u bolnici, gde su obavljeni detaljni lekarski pregledi i savetovano mu je da propusti prvu trku u sezoni, za Veliku nagradu Australije u Melburnu. 

Španski list „Pais“ naveo je da je Alonso posle udesa, kada se osvestio, rekao lekarima kako se zove, da vozi karting i da želi da bude vozač Formule 1. Takođe prenosi da on nije odmah mogao da se seti ničega posle 1995. godine.

Direktor Meklarena Erik Bulije rekao je televiziji Skaj Sports da je Alonso doživeo potres mozga s privremenim gubitkom pamćenja. 

– Nije toliko dramatično kako možete čiti u medijima. Sve se vraća u normalu. Pratićemo ga pažljivo do završetka oporavka. Želimo da bude u simulatoru, ne da bismo ga testirali, već da ga upoznamo sa stvarima koje smo radili prethodne dve nedelje – rekao je Bulije.

Alonso će se vratiti takmičenjima u drugoj trci u sezoni, 29. marta za Veliku nagradu Malezije u Kuala Lumpuru.

hotsport.rs/beta