Sledite ove lake fitnes savete da učinite vežbanje vaših trbušnjaka efektivnijim, tako da ćete imati više vremena da ih pokazujete.

Povezane vesti

NE ZADRŽAVAJTE DAH

Vašim glavnim mišićima je neophodan kiseonik da bi radili punim kapacitetom, pa obratite pažnju na disanje. Opšte je pravilo da treba da izdahnete tokom lakšeg dela vežbe (dok se spuštate na dole) i udahnete kada morate da primenite najviše napora (kada se dižete na gore).

VEŽBAJTE U SVIM DIMENZIJAMA

Umesto da uvek radite klasično podizanje na gore, uključite vežbe koje rotiraju, izvijaju i savijaju vaše telo, kao što je to slučaj sa pokretima iz stvarnog života.

DODAJTE TEŽINU

Tegovi nisu samo za bicepse! Kao i bilo kom drugom mišiću, i trbušnjacima je potreban izazov da bi ojačali. Tako da ako vaše redovno podizanje na gore više nije dovoljno (ili morate da uradite više od 20 da biste osetili sagorevanje), ubacite tegove i gledajte kako se rezultati umnožavaju.

ZAMISLITE GREJPFRUT

Jedna od najvećih grašaka koju ljudi prave kad rade trbušnjake je to što spuštaju glavu. To opterećuje vrat i skreće fokus sa vaših trbušnjaka. Svaki put kada radite vežbe za stomak na podu, zamislite da vam je grejpfrut zaglavljen između brade i grudi.

PROBAJTE BALANSIRANO VEŽBANJE

Ako zaista želite jače trbušnjake, uključite vežbe balansiranja u vaš trening. Bilo da radite vežbe na lopti za pilates ili na jednoj nozi, vežbe koje testiraju vašu ravnotežu čine da duboko pokrećete stomačne mišiće, čime postižete efektivnije vežbanje.

hotsport.rs