0
Ostali sportovi

KAPITEN SRPSKIH GOLFERA: U prvom planu konstantan napredak

Objavljeno: 05.03.15 u 17:23

Posle uspešne 2014. godine, srpski golferi u novu sezonu ulaze sa ambicijom konstantnog napretka. Kapiten srpske golf reprezentacije Nebojša Lazić ističe da će naši najbolji igrači učestvovati na brojnim turnirima širom Evrope, na kojima će osnovni zadatak biti sticanje vrednog iskustva i unapređenje igre. 

– Nadamo se dobroj formi i nastupu na prvenstvu Balkana, kao i u tromeču  sa Hrvatskom i Slovenijom, gde želimo da pokažemo koliko se golf razvio u Srbiji s obzirom da učestvuje šest igrača u svakom timu. Individualna takmičenja ove godine su izuzetno značajna za program koji smo pripremili iz razloga što smo u polusezoni obezbedili jake turnire za pojedince kako bi ih što bolje spremili za sezonu i velika evropska takmičenja – smatra Lazić. 

Golferi 1

Golf asocijacija Srbije svake godine vredno radi na poboljšanju uslova za srpske reprezentativce, kako bi im se omogućilo da što više napreduju. Kao jedan od noviteta, ove godine su juniorski i seniorski tim radili zajedno na pripremama za predstojeću sezonu, a dovedeni su i novi iskusni treneri.

– Iz Slovenije smo doveli nove trenere za nacionalni tim, Uroša i Aleša Gregoriča, koji su prošle godine svoju reprezentaciju lansirali na 31. mesto na svetu. Golf klub Beograd je u svoje trenerske redove pored Vladimira Simeunovića, uvrstio još jednog slovenačkog trenera, Jureta Čoha. U periodu od početka godine mogu pozitivno da ocenim rad trenera pod vođstvom braće Gregorič. Profesionalni pristup treningu, metode rada i individualna pažnja svakom igraču su na najvišem nivou do sada – zadovoljan je Lazić. 

Golferi 2

Od ove sezone turnir Srbija Open će se bodovati za svetski ranking što će biti od izuzetnog značaja za srpske reprezentativce.

– To je veoma značajna novina iz razloga što su ovi bodovi važni za svakog igrača. Srbija će tako biti na evropskoj mapi golfa u maju ove godine. Učestvovaće veliki broj stranih igrača koji će se tako, zajedno sa svojim pratiocima, bliže upoznati sa Beogradom. Dobra konkurencija za domaće igrače znači više uzbuđenja na Adi Ciganliji. Naši igrači će imati blagu prednost domaćeg terena s obzirom da je golf teren na Adi jedan od tehnički zahtevnijih u Evropi -objasnio je Lazić.

Kapiten nacionalnog tima je bio izuzetno zadovoljan i programom škole golfa, koja je od ključnog značaja za budući razvoj i popularnost golfa u Srbiji.

– Ovaj program je od najveće važnosti za razvoj golfa u Srbiji, pa samim tim zavređuje najviše pažnje celog našeg tima. Trenutno se škola golfa održava u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i od ovog meseca i u Zrenjaninu. Obučavamo nastavnike fizičkog u školama za nivo demonstratora golfa, kako bi mogli samostalno da odrade prvi nivo školice koji se zove ‘Golf azbuka’. Jedan od bitnih delova programa je predstavljanje devet moralnih vrlina kroz interpretaciju našeg sportskog psihologa – objasnio je Lazić. 

Gudelj golf

Lazić je bio i zadovoljan prvim rezultatima ovog važnog programa Golf asocijacije Srbije.

– Program je odlično primljen pa tako u ovom trenutku imamo više od 50 polaznika. Naši treneri obilaze škole jednom mesečno, a tu su i roditeljski sastanci gde roditelji saznaju više o ovom sportu i načinu na koji mogu da iskoriste priliku da razvijaju vrline zajedno sa svojom decom. Verujem da će i drugi gradovi u Srbiji uskoro imati golf u školama – zaključio je Lazić. 

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter