0
Rekreativo

FOTO: ĐORĐE ĐOKOVIĆ

HOTSPORT U MARIBORU – Spavali smo gde i fudbaleri Čelsija! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 04.03.15 u 11:44

Ekipa HotSporta proteklog vikenda posetila je Sloveniju. Obišli smo Sportske objekte Maribor, sankali smo se na jednoj skiji i boravili smo u hotelu Habakuk***** (Terme Maribor) gde su pre četiri meseca spavali igrači Čelsija uoči meča protiv Maribora u četvrtom kolu Lige šampiona.   

Prvo što su nam rekli kada smo stigli – “Ako barem jednom za vikend ne prošetaš do Pohorja, kao da nisi iz Maribora!“ Zaista je tako. Svuda se sreću ljudi svih doba kako u sportskoj opremi trče, ili barem šetaju. Turističku ponudu Maribora ozbiljno unapređuju brojna sportska dešavanjima i veliki broj sportskih centara.

Za vreme našeg boravka održano je jedno neobično takmičanje – Četvrta Redbull Pležuh trka na skijo-sankama! Više od 130 učesnika se spuštalo niz Snežni stadion na Mariborskom pohorju na neobičnim sankama. Neki od nas su i probali.  

FOTO: ĐORĐE ĐOKOVIĆ

Sportsko dešavanje po kojem je poznato Mariborsko Pohorje svakako je i ženski svetski skijaški kup – Zlatna lisica. Ove godine održano je 51. takmičenje koje je posetio i premijer Srbije.

Staze na Mariborskom Pohorju u rasponu su od 325 m – 1327 m nadmorske visine. Za skijaše obezbeđena je žičara, a za ostale turiste brz užitak na vrhu omogućava gondola uz prelepu panoramu grada. U letnjim danima cela ovo oblast privlači mnoge ljubitelje planinskog biciklizma.  

FOTO: ĐORĐE ĐOKOVIĆ
FOTO: ĐORĐE ĐOKOVIĆ

Avanturisti u Mariboru mogu da uživaju i leti! Splavarenje Dravom je jedna od opcija kada posetite ovo mesto u toplijem delu godine.

Ukoliko želite da se bavite sportom tokom cele godine u Mariboru se nalaze četiri sportske hale – jedna ledena dvorana, dve hale u kojima se igraju košarka, odbojka,rukomet, stoni tenis i kuglanje, gde se često organizuju i koncerti, dok je poslednja hala za ljubitelje borilačkih veština, fitnesa i plesa. Dvorana Tabor prima od 4 do 6 hiljada ljudi, u zavisnosti od manifestacije, dok dvorana Lukna ima 2.100 mesta u tribinama, uz mogućnost dodavanja do 500 sedišta.  

FOTO: ĐORĐE ĐOKOVIĆ
FOTO: ĐORĐE ĐOKOVIĆ

U Mariboru postoje dva kompleksa teniskih terena – Klub Branik i Železničarski teniski klub. U Braniku se nalazi 14 terena, od kojih su dva sa veštačkom travom, dok su u ŽTK kompleksu od 16 terena četiri pokrivena. Iznajmljivanja su 15 EUR za unutrašnje i 10 EUR za terene na otvorenom. Na ŽTK terenima se odigrava tradicionalni Radenska Open turnir.  

FOTO: ĐORĐE ĐOKOVIĆ
FOTO: ĐORĐE ĐOKOVIĆ

Odmah pored teniskih terena nalazi se i fudbalsko igralište Tabor koje se prostire na 60.000m2 . Ta ogromna uređena površina otvorena je za sve rekreativce u periodima kada se tamo ne održavaju organizovani trenizi.

Uprava Maribora očigledno neguje sportski duh ovog grada pošto je i atletski stadion Poljane otvoren za sve koji se osećaju kao atletičari i voljni su da tamo treniraju. 

FOTO: ĐORĐE ĐOKOVIĆ
FOTO: ĐORĐE ĐOKOVIĆ

Akademski vaterpolo klub Branik Maribor svoje utakmice na domaćem terenu igra na Kupalištu Pristan, koje je otvoreno i za rekreativce. Tamo se održavaju i takmičenja u plivanju a na tribine staje 350 ljudi. U Pristanu se nalaze olimpijski, srednji i mali bazen, kao i bazen za najmlađe. Najinteresantnija nam je bila teretana prilagođena za plivače, sa spravama najkorisnijim za ovaj vodeni sport.   

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter