0
Ostali sportovi

PARTIZAN DOČEKUJE ŠPANDAU: Crno-beli žele revanš i pune tribine!

Objavljeno: 03.03.15 u 16:17

U šestom kolu Lige šampiona Partizan od 18.00 časova na Banjici dočekuje nemački Špandau.
Crno-beli su upali u rezultatsku krizu i od remija sa Crvenom zvezdom zabaležili poraze u Berlinu od Špandaua, Mornara na Banjici i Jadrana u Herceg Novom. Tome je, pored mladosti ekipe i oscilacija normalnih za njihove godine, kumovao i zdravstveni bilten. Sada je vreme da se serija lošijih rezultata prekine.

– Protiv Mornara smo igrali bez centara. U Herceg Novom smo igrali sa Manojlovićem i Lazićem koji su imali samo dva treninga pre toga. Moram da ih pohvalim što su pristali da igraju tako tešku utakmicu i što su pokušali da pomognu ne bi li prošli što bolje. Vico se oporavlja od povrede, danas je počeo da trenira, ali ćemo ga sačuvati za buduće mečeve – rekao je trener Partizana Vladimir Vujasinović i nastavio:

– Špandau spada u grupu ekipa sa kojima možemo da igramo bez problema. Videli smo to i u Berlinu, ali su nam izmakla tri boda. Dugo su zajedno, imaju mađarskog golmana Bakšu u timu koji će sada dobiti i njihovo državljanstvo i braniti za reprezentaciju. On im je glavni čovek odbrane i uzdanica, ne smemo da dozvolimo da se razbrani. Imaju i nekoliko nemačkih reprezentativaca, dobri su, kao i hrvatski centar Ćuk. Međutim, mi imamo tim koji može sa njima da igra. Očekujem dda pružimo najbolju utakmicu do sada i da vratimo narušeno samopouzdanje posle meča sa Zvezdm.

Te tri , četiri utakmice iz kojih je osvojen samo bod poklopile su se sa povratkom Slobodana Sora u tim.
– Protiv Zvezde smo imali zicer sa kojim smo mogli da privedemo meč kraju, a takve su bile i utakmice u Berlinu i sa Mornarom. Primetan je pad forme, ali Partizan je favorit, ekipa je mlada i ovakvi padovi su karakteristični. Posle ove utakmice nam sledi Dubrovnik, pa Zvezda i nadam se da ćemo počevši od ove da počnemo da igramo bolje, kao u prvom delu sezone, da bismo na kraju sa što boljom formom i rezultatatima dočekali plej-of.

Svi uslovi za odigravanje utakmice su obezbeđeni. Karte za tribine su 250 dinara, a za parter 500. Partizan je pozvao navijače da dođu na meč i pruže podršku ovim momcima, ali i da malkice pripomognu kupovinom karti.

Vaterpolo nije komercijalan sprt, od LŠ i TRL klubovi nemaju nikakve finansijske koristi.
– Do pre tri godine nagrade nisu mogle da pokriju ni učešće u prvom kolu takmičenja. Kada se izračuna ceo budćet za realizaciju takmičenja (smeštaj, putovanja, takse sudijama…) nagrada za šampiona pokriva polovinu troškova. Za sva ostala mesta se sukcesivno smanjuje. Ni šampion nema nikakav finansijski interes, osim prestiža, dokazivanja i još jednog trofeja u vitrini. Slično je i sa regionalnom ligom. Od ove godine klubovi plaćaju i sudske i delegatske takse, troškove putovanja (Latini autobusi) obezbedio je Savez, a imamo obećanja MOS da će pomoći klubovima ravnopravno. To se još nije desilo, ali nešto se pomerilo sa mrtve tačke i onda bismo bili na nuli – objasnio je direktor Mirko Bradajić.

Interes je neke druge prirode, a to su lepo objasnili Vujasinović i Soro.
– Budući i sadašnji reprezentativci stasavaju i stasali su igrajući Ligu šampiona, pa reprezentacija Srbije osvaja medalje na svim takmičenjima. Obaveza Partizana, bila i biće, je da izgura tu priču, da dobijemo nove reprezentativce Srbije. To je interes veči nego finansijski – podvukao je Vujasinović.
Nadovezao se takođe bivši zlatni reprezentativac Soro.
– Klub je našao pravu meru, u ekipi imamo momke od 16, 17, 18 godina koji doprinose rezultatima. Treniraju fenomenalno, posvećeni su treninzima i rade za bolja vremena. Rezultati će doči, a ovaj sistem je unikatan. Treba ulagati u stvari koje vrede, a ovo je natrofeniji klub u zemlji i najtrofejniji vaterpolo klub na svetu – zaključio je Soro.

Bolja pozivnica od ove navijačima nije potrebna.

A grupa – šesto kolo (4. mart): Eger-Radnički u 18.45, Barseloneta-Olimpijakos u 19.45, Breša-Pro Reko u 20.00.

Tabela: 1 Pro Reko 15, 2 Eger 7, 3 Radnički 6, 4 Breša 5, 5 Barseloneta 5, Olimpijakos 4.

B grupa – šesto kolo (4. mart): Partizan-Špandau u 18.00, Jug-Primorje u 19.00, Galatasarj-Solnok u 20.00.

Tabela: 1 Primorje 12, 2 Solnok 2, 3 Jug 12, 4 Partizan 3, Galtasaraj 3, 6 Špandau 3.

hotsport.rs  – A. Đ.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter