0
Ostali sportovi

FOTO: hockeyserbia.com

BEOGRAD BIO SJAJAN DOMAĆIN: Legende ruskog hokeja priredile nezapamćen spektakl! (FOTO)

Objavljeno: 01.03.15 u 16:07

Ledena dvorana „Pionir“ ovog vikenda ispisala je jednu od najsvetlijih stranica istorije domaćeg hokeja, a sigurno najvećeg hokejaškog događaja na ovim prostorima u poslednjih nekoliko decenija.

 

Najbolji ruski hokejaški veterani, legende ove igre, osvajači brojnih olimpijskih i svetskih odličja, demonstrirali su Beograđanima sve kvalitete koji su ih godinama krasili dok su nastupali na najvećim svetskim klizalištima, a danas je čast da ih vidi na delu imalo preko 1000 ljubitelja hokeja i pokazalo da ovaj sport može ponovo da se vrati makar blizu centra interesovanja sportske Srbije. 

FOTO: hockeyserbia.com
FOTO: hockeyserbia.com

Svako ko je bio u prilici da prisustvuje meču između Legendi sovjetskog hokeja i Veterana Srbije imao je priliku da na delu vidi neke od najpoznatijih imena koja je ova igra dala sportu. Ekipa za koju su između ostalih nastupile takve hokejaške veličine poput Vječeslava Fetisova, Alekseja Kasatonova, Sergeja Babinova, čuvenog golmanaVladimira Miškina, a sa klupe ih vodila živa legenda Sergej Makarov, pružila je domaćoj publici sjajan hokej, čak osam golova u mreži srpskih veterana i pokazala izvanrednu formu u kojoj se ova ekipa nalazi i uprkos činjenici da je igrala sa gotovo trostruko manje igrača, slavila siguran trijumf od 8:3, iako je rezultat ovog meča bio u potpuno drugom planu. 

FOTO: hockeyserbia.com
FOTO: hockeyserbia.com

Beogradska publika pokazala je da izuzetno ceni uspehe ovih hokejaša koji su u naš glavni grad došli povodom proslave 30-godišnjice osvajanja zlatne medalje Sovjetskog saveza na Olimpijskim igrama u Sarajevu 1984. godine i svaki njihov dobar potez i pogodak propratila uz izvanredno navijanje, jače čak i od podrške domaćim igračima, čime je data svojevrsna potvrda činjenici da se u našoj zemlji neguje starst ka hokeju i da bi u budućnosti mogla da natera nove generacije da se bave „najbržom kolektivnom igrom na svetu“.

FOTO: hockeyserbia.com
FOTO: hockeyserbia.com

Recimo i to da su golove za goste iz Rusije postigli Koževnikov tri, Velev dva, odnosno Fetisov, Dušečka i naš Bojan Milovanović koji je u ovom meču nastupao za ruski tim. Za ekipu srpskih veterana strelci su bili PešićPopesković i Popović

hotsport.rs/hockeyserbia.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter