Ženska odbojkaška reprezentacije Srbije igraće u ovogodišnjem izdanju Gran prija protiv selekcija Brazila, Japana, Tajlanda, SAD, Rusije, Turske, Koreje i Nemačke.  

Povezane vesti

Ovo će biti peti nastup Srbije na jednom od najprestižnijih takmičenja Svetske odbojkaške federacije (FIVB), na kojem su do sada izabranice Zorana Terzića osvojile dve bronze – 2011. i 2013. godine.

Srpske odbojkašice će tokom prvog vikenda, od 3. do 5. jula, igrati u grupi A u Bangkoku, sa domaćinom Tajlandom, Brazilom i Japanom.  U okviru drugog vikenda u grupi F, od 10. do 12. jula, Srbija će igrati u Kalinjingradu protiv Turske, Rusije i SAD.

Treći vikend igra se od 17. do 19. jula u Štutgartu, a protivnice u grupi I biće ponovo Turska, Koreja i na kraju Nemačka.

Finalni turnir održaće se od 22. do 26. jula u Omahi (SAD), a pored domaćina na turniru igraće pet najuspešnijih selekcija iz Interkontinentalnog dela takmičenja.

Za razliku od prethodne godine pobednik finalnog turnira Druge divizije neće igrati na završnom turniru Prve divizije, ali će izboriti plasman u viši rang za 2016. godinu.

hotsport.rs/tanjug

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.