0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

VUKSANOVIĆ: Šefik, Rašovići i Ranđelović glavne karike Zvezde

Objavljeno: 24.02.15 u 19:32

U srpskom derbiju trećeg kola Triglav lige za prvaka, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca dočekuju Crvenu zvezdu, u sredu, od 17 sati, na zatvorenom bazenu SC „Park“.

Kragujevčanima su bodovi iz ovog duela neophodni borbi za „fajnal-for“, dok su sa druge strane „crveno-beli“ svoje šanse za ulazak među četiri najbolja tima sveli na minimum. Ipak, nema sumnje da ljubitelje vaterpola očekuje još jedna sjajna predstava ovih protivnika, kako zbog velikog rivalstva, tako i činjenice da se okršaji srpskih klubova na „Jadranu“ boduju i za domaći šampionat. Za ovaj duel Beograđani su se pripremali kroz sparinge sa Olimpijakosom u Atini, što je samo još jedan pokazatelj njegove važnosti.

– Od ove utakmice nam zavisi prvo mesto u domaćem prvenstvu. Sa Crvenom zvezdom nikada nije bilo lako. Znamo njihove vrline i mane i pokušaćemo da ih iskoristimo na najbolji mogući način. Igra se na našem terenu, pa slobodno mogu da kažem da smo favoriti. Sve zavisi od nas, ali tu ulogu moramo opravdati u bazenu – rekao je Srđan Vuksanović za klupski sajt, koji je sa 39 golova trenutno drugi strelac lige.

Povremeni reprezentativac Srbije zna odakle preti najveća opasnost, a protivničke adute odlično poznaje, kako iz međusobnih okršaja, tako i iz okupljanja nacionalne selekcije.

– Na klupi imaju selektora Srbije, Dejana Savića, koji će sigurno pokušati da nas poremeti nekom taktikom. Glavna karika u ekipi im je golman Denis Šefik, od koga dosta toga zavisi, a u napadu su glavni oslnci braća Rašović i Ranđelović. Kada im zatvorimo te igrače, mislim da ćemo moći da iskoristimo naše šanse – smatra popularni Vuksa.

Veliki rivali ove sezone sastali su se samo jednom i to u polufinalu Kupa Srbije, kada je Radnički slavio (10:6), a potom se i domogao trofeja.

– Očekujem sličnu utakmicu, jer obe ekipe idu uvek na pobedu, pogotovo u ovakvim derbijima. Mislim da će ovo biti jedan lep praznik vaterpola. Kada uđemo u bazen sve probleme ostavljamo sa strane i držimo se između sebe. Nadam se da ćemo uspešno prebroditi ovu utakmicu i nastaviti dalje, jer ova ekipa može mnogo, što smo pokazali i ove sezone – zaključio je Vuksanović.

Ulaznice za ovaj duel uveliko su u prodaji, na info pultu bazena, po ceni od 200 dinara.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter