Olimpijski komitet Srbije (OKS) obeležio je u ponedeljak 105. rođendan polaganjem lovorovog venca na spomen ploču na Hotelu Moskva, gde je 1910. godine osnovan Srpski olimpijski klub.

Povezane vesti

Venac su položili predsednik OKS Vlade Divac, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kao i Eldar Hasanov, ambasador Azerbejdžana domaćina prvih Evropskih olimpijskih igara koje će se održati ove godine.

– Danas slavimo 105. rođendan i veoma smo ponosni na naše nasleđe i na osnivače na čelu sa oficirom Svetomirom Đukićem, koji su postavili temelje olimpizma na našim prostorima – rekao je Divac.

On je naveo da srpske sportiste u predolimpijskoj godini očekuje najveći broj kvalifikacionih takmičenja za Rio i da je sasvim siguran da će tim Srbije biti brojan i jak za nastup na najvećoj smotri svetskog sporta.

– Najvažnije sportsko takmičenje ove godine, svakako su Evropske igre koje će se ovog leta održati u Bakuu. Pored toga što će Evropa prvi put u istoriji imati ovakvo takmičenje, koje će biti kvalifikaciono za čak 11 sportova koji su na programu u Riju – istakao je Divac.

Proslavljeni košarkaš veruje da sportistima neće nedostajati motiv za Evropske igre u Bakuu.

– Verujem da će to biti motiv više za naše najbolje sportiste da daju sve od sebe i upišu se u istoriji evropskog sporta kao osvajači medalja na premijernom izdanju ovog značajnog takmičenja – poručio je Divac i dodao da očekuje da će tim Srbije za Baku brojati više od 100 sportista.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.