0
The Best Of

LIFESTYLE: Kako do ‘keramike’ na stomaku? (VIDEO)

Objavljeno: 20.02.15 u 16:30

Pločice na stomaku su san mnogih muškaraca i žena. Taj san, često ostaje nedosanjan, onda kada imate neuredne i nesavesne navike koje se odnose na ishranu, ali i kada svojim određenim modelom ponašanja formirate barijeru na putu do savršeno ravnog stomaka sa definisanim pločicama.

Koji su to neprijatelji pločica na stomaku?

Prvi i osnovni neprijatelj pločica na stomaku su prekomerne kalorije i ugljeni hidrati koje unesete u svoj organizam putem ishrane. Sva količina pomenutih materija koje vaš organizam ne uspi da sagori i iskoristi, pretvara se u masne naslage čijem je formiranju posebno podložna regija stomaka.

Masne naslage koje se formiraju u regiji stomaka, umeju biti izuzetno uporne i da bi ste ih se rešili biće vam potrebno mnogo truda, a put do vaših pločica na stomaku biće teži. Zato, ukoliko želite da imate savršeno oblikovane pločice na svom stomaku, u što širem krugu izbegavajte sve masne i visokokalorične namirnice. Takođe, neprijatelj pločicama na stomaku je i nedovoljna fizička aktivnost i predugo zadržavanje u sedećem stavu. Tada mišići stomaka postaju opušteni i estetski nedopadljivi.

Kako imati pločice na stomaku?

Pre svega, da bi ste ispunili svoj san i imali pločice na stomaku, izbacite sve ružne navike koje utiču na formiranje masnih naslaga na ovoj regiji tela. Nakon što korigujete svoje navike, obratite posebnu pažnju na zdravu ishranu. Jedite namirnice bogate vlaknima i vitaminima i na taj način, obezbedite sebi veću šansu da lako i jednostavno zategnete i oblikujete stomak.

Svakodnevno šetajte i radite vežbe koje angažuju direktno stomačne mišiće.

Koliko su važni obroci i izbor namirnica?

Obroci i izbor namirnica su izuzetno važni. Obroci nikako ne smeju biti obimni i ne smeju ni u jednom trenutku u vama izazivati opterećenost i osećaj nadutosti. Zato, jedite više puta na dan, ali manje i isključivo zdrave obroke.

Birajte namirnice kao što su banane, šargarepa, ovsene i ječmene pahuljice, bademi i mahunarke, ali i sve vrste svežeg voća i povrća. Ovakve namirnice, bogate su vlaknima i vitaminima, a upravo ti sastojci posebno pozitivno deluju na predispoziciju za formiranje pločica na stomaku.

Takođe, ukoliko u regiji stomaka već imate formirane naslage masti, koristite dosta limuna, đumbira, grejpfruta i drugih prirodnih sagorevača masti u svojoj ishrani.

Koliko su važne vežbe?

Vežbe su izuzetno važne, ali samo i isključivo ako poštujete pravila o korigovanju ishrane i navika. Trbušnjaci, sami po sebi neće dati bitne rezultate, ako vam je ishrana visokokalorična i prezasićena mastima. Vežbe radite redovno, svakodnevno i tako što tempo i broj ponavljanja lagano povećavate.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter