0
Ostali sportovi

TOMISLAV NIKOLIĆ: Sve za vaterpoliste i Srbiju

Objavljeno: 19.02.15 u 17:02

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da u veoma kratkom roku treba obezbediti sve uslove da vaterpolisti na Evropskom prvenstvu 2016, čiji je domaćin Srbija, budu na postolju. Želja predsednika je i da se Beograd pokaže kao dobar domaćin.

Kako se navodi u saopštenju iz Predsedništva, tokom dana je na inicijativu Vaterpolo saveza Srbije (VSS) formiran Organizacioni odbor Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine u Beogradu, na čijem će čelu biti predsednik Tomislav Nikolić, prenosi B92.

– Evropsko prvenstvo je najbolji način promocije zemlje, grada i srpskog vaterpola – rekao je Nikolić.

Predsednik VSS Milorad Krivokapić izrazio je zadovoljstvo i ponos na ukazanoj časti da Savez organizuje prestižno takmičenje i spremnost za nove izazove u postavljanju standarda u organizaciji turnira.

On je istakao da su rezultati reprezentacije omogućili da Srbija bude domaćin još jednog šampionata, na kome će muška selekcija braniti zlatne medalje sa turnira u Budimpešti 2014. godine i Ajndhovena dve godine ranije.

Krivokapić je dodao da će ženska reprezentacija pokušati ravnopravno da se takmiči sa najboljim evropskim ekipama.

Evropsko prvenstvo u vaterpolu održaće se od 10. do 23. januara 2016. godine u Beogradu. Žreb za završni turnir obaviće se 18. oktobra.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter