0
Ostali sportovi

FOTO: partizan.rs

KOMEMORACIJA FRANJE MIHALIĆA: Oproštaj od legende

Objavljeno: 18.02.15 u 13:23

Komemoracija povodom smrti proslavljenog maratonca Franje Mihalića održana je u sredu u Skupštni grada uz prisustvo članova njegove porodice i mnogobrojnih poštovaoca jugoslovenske atletske legende.

Mihalić je preminuo u subotu, u 95. godini na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu.

U ime Atletskog kluba Partizan, čiji je Mihalić bio član tokom čitave karijere, oprostio se novinar i publicista Vladeta Nedeljković.

– Kada je Mihalić u Melburnu 1956. godine osvojio srebrnu olimpijsku medalju, u ‘Sportu’ i ‘Borbi“ je tada napisano da je medalju osvojio uzoran sportista, veliki radnik i iskren prijatelj. To su osobine koje su ga do kraja života krasile – rekao je Nedeljković.

On je podsetio da je Mihalić tokom karijere, osim srebra na Igrama u maratonu, pet puta optrčao zemljinu kuglu, prešavši oko 165.000 kilometara, kao i da je 26 puta obarao rekorde, pobeđivao u Moskvi, Bostonu, Sao Paulu, Briselu i da je ukupno osvojio „pun sanduk medalja“ – 650.

– Nije prestajao da trči ni kada su mu ugradili veštačko koleno. Atletika je bila njegov život do kraja – rekao je Nedeljković.

Od Mihalića su se oprostili i nekadašnji jugoslovenski stonoteniski as Dragutin Šurbek u funkciji predsednika Sportskog saveza Zagreba, predstavnici njegovog rodnog grada Kutine i „Veterani Srbije“ .

Komemoraciji su prisustvovali i predstavnici Grada Beograda, državni sekretar za sporta Predrag Peruničić, predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar i mnogobrojni sadašnji i bivši sportski i atletski asovi i sportski radnici.

Sahrana Franje Mihalića biće obavljena u 14,30 sati na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana.

 

hotsport.rs/tanjug

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter