0
Odbojka

GRBIĆ OPTIMISTA POSLE ŽREBA: Sve zavisi od nas, Rusi glavni konkurenti

Objavljeno: 16.02.15 u 21:39

Novoizabrani selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić izneo je svoje mišljenje posle žreba za Evropskog prvenstva koji je naše odbojkaše svrstao u grupu D sa selekcijama Rusije, Slovačke i Finske.

Nikola Grbić je optimista posle žreba koji nije bio preterano naklonjen našoj selekciji.

– Mislim da je naša grupa apsolutno za ‘respekt’. Dobili smo jednog izuzetnog jakog protivnika – Rusiju, kao i dve ekipe koje su za svako poštovanje, jer ukoliko ne igraš dobro, rizikujes protiv bilo koje ekipe. Raspored je veoma dobar jer poslednji meč igramo sa Rusima, tako da ćemo polako, korak po korak, ići ka težem protivniku i mislim da će utakmica sa Rusima odlučiti ko će biti prvi u grupi – rekao je Grbić.

Ipak, naš selektor veruje da sve zavisi od njegovih izabranika i da ako oni budu na nivou, prolaz dalje neće doći u pitanje.

– U daljem toku prvenstva, to protiv koga ćemo da igramo i s kim ćemo se u ukrstiti, sve je nagađanje. Mnogo je bitnije i veći značaj ima kvalitet naše igre, nego protivnik protiv koga igramo – istakao je Nikola Grbić.

Sa selektorom se složio i srednji bloker naše reprezentacije Dragan Stanković.

– Grupa i nije previše jaka, ali opet nije na odmet igrati oprezno. Ne treba na Ruse trošiti reči. Oni su glavni favorit na celom šampionatu. Protiv Finaca smo stalno imali teške mečeve u poslednje vreme i nešto nam ne leže, neugodan su protivnik, dok je Slovačka ekipa koja želi da namuči sve svoje protivnike – izjavio je Stanković.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter