0
Odbojka

ZA VIKEND KUP SRBIJE: Zvezda, Partizan, Vojvodina ili Radnički?

Objavljeno: 13.02.15 u 17:40

Završni turnir jubilarnog 50. Kupa Srbije za odbojkaše biće održan u maloj sali Sportsko-poslovnog centra Vojvodina u Novom Sadu tokom vikenda. U prvom polufinalu, u subotu od 16 časova, sastaće se Partizan i Radnički iz Kragujevca, dok se branilac trofeja Crvena zvezda dva i po sata kasnije sastaje sa domaćinom Vojvodinom.

Kapiten Vojvodine Veljko Petković obećao je da će Novi Sad biti dobar domaćin završnog turnira.

– Činjenica da smo domaćini turnira stavlja nas u neku vrstu obeveze da ga i osvojimo. Očekujem uzbudljive utakmice, Partizan je blagi favorit s obzirom na dosadašnje partije u šampionatu, ali tražićemo svoju šansu – rekao je Petković, a prenosi Tanjug.

Trener Novosađana Strahinja Kozić istakao je da u gradu vlada veliko intersovanje i da očekuje ispunjenu malu dvoranu Spensa.

– Želimo da posle dve godine vratimo trofej u Novi Sad. Neće biti lako, Partizan igra dobro, bez poraza su, Zvezda brani trofej, biće zanimljivo u polufinalu, a nadam se i finalu. Ekipa se nalazi u dobrom ritmu, momci su sjajno radili i sa velikim nestrpljenjem čekamo da turnir počne – rekao je Kozić.

Prvi put na završnom turniru učestvovaće ekipe koje su sve osvajale nacionalni Kup. Rekorder je Vojvodina sa 13 trofeja, Zvezda ima 12, Partizan sedam, dok je Radnički jedini trofej osvojio 2008. godine.

– Dobili smo najtežeg protivnika. Nije lako igrati protiv Vojvodine u Novom Sadu, međutim, ne idemo sa belom zastavom na završni turnir. Tražićemo šansu u borbenosti, koja je bila naš adut u prethodnim godinama kada smo osvajali ovej trofej – rekao je trener Zvezde Dragan Kobiljski.

Kapiten ’crveno-belih’ Maksim Buculjević pozvao je ljubitelje odbojke da dođu u što većem broju, jer se očekuju uzbudljivi mečevi.

– Nadam se da će utakmice biti zanimljive, izvukli smo najtežeg mogućeg protivnika. Igrali smo nekoliko uzbudljivih utakmica protiv Vojvodine i pobedili, očekujem da tako bude i sada. Nadam se da ćemo na terenu pokazati da smo bolji“, rekao je Buculjević.

Trener Partizana Vladimir Vasović poručio je da njegova ekipa spremno dočekuje duel sa Radničkim iz Kragujevca.

– Igramo dobro tokom cele godine, pokazali smo da možemo da igramo na nivou. Put do polufinala je bio težak, igrali smo protiv Novog Pazara i Inđije – rekao je Vasović.

Kapiten Partizana Ivan Kostić, ipak, smatra da njegov tim nije favorit da podigne prvi trofej u sezoni.

– Kup je takvo takmičenje gde imate jednu ili dve utakmice, može da naiđe loš dan ili slaba forma. Partizan nema tradiciju osvajanja Kupa, nadam se da će se to promeniti i da ćemo doneti trofej u Humsku – rekao je Kostić.

Predstavnici medija ostali su uskraćeni za očekivanja iz tabora Radničkog. Kragujevčan su na vreme krenuli na zajedničku konferenciju, ali su izostali zbog zastoja na auto-putu.

Finale je na programu u nedelju od 18 časova.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter