0
Vaterpolo

SORA VEĆ UDARAJU EMOCIJE: Kako ću protiv kuma?

Objavljeno: 11.02.15 u 14:31

Brazil će biti domaćin Olimpijskih igara 2016. godine, a Srbija kao jedna od najuspešnijih reprezentacija će sigurno učestvovati na tom takmičenju. Domaćina će predvoditi jedan od najboljih srpskih golmana u istoriji i priznaje da mu neće biti lako u slučaju duela sa ‘svojima’.

Slobodan Soro sedam godina je nosio kapicu sa grbom Srbije, a od pre nešto više od godinu dana je u Južnoj Americi, čeka državljanstvo Brazila i trebalo bi da predvodi ovu reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Već sada ga plaši pomisao da će možda morati da se suoči sa svojim sunarodnicima i dojučerašnjim saigračima.

– Na svakom prvenstvu je onaj čuveni defile, rukovanje sa protivnicima. Kapiten Srbije Živko Gocić je moj najbolji drug, venčani kum. Ostale vidim u bade mantilima sa natpisom ‘Srbija’, a ja sa druge strane. To mi je daleko u glavi, ali vrlo realno. Ne znam kako ću se osećati ako prekoputa mene budu Srbija i kum. Sigurno će mi ta uloga biti čudna. Ipak sam sedam sezona branio za Srbiju, odigrao 160 utakmica, osvojio toliko medalja… – u dahu je rekao Slobodan Soro.

Kao glavni razlog svoje odluke da se otiske preko okeana jeste to što nije bio u planu selektora Dejana Savića i navodi da je ovo svojevrsna otplata duga vaterpolu.

– Dve godine za redom nisam pozivan u reprezentaciju, razgovarao sam sa selektorom Dejanom Savićem, koji me nije imao u planu. Kada se pojavio Brazil kao opcija, bio sam na prekretnici. To je čisto profesionalna priča koja mi je produžila karijeru za tri godine. Mislim da je ovo i neka moja otplata duga vaterpolu, koji mi je dao sve u životu. Brazilu mogu na bilo koji način da pomognem, a tako i svetskom vaterpolu – smatra Soro, verovatno najbolji golman kojeg je Srbija imala od kako je postala samostalna država.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter