0
Ostali sportovi

LIGA ŠAMPIONA: Radnički savladao mađarskog šampiona

Objavljeno: 11.02.15 u 20:21

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca osvojili su nova tri boda i tako ostali u trci za „fajnal-siks“, pošto su na svom bazenu u meču 5. kola grupe A Lige šampiona savladali šampiona Mađarske, ekipu Egera, rezultatom 12:11 (3:3, 3:4, 5:1, 1:3).

Kragujevčani su bili oslabljeni neigranjem iskusnih Filipa Trajkovića i Josipa Vrlića, ali su uprkos tome pružili žestok otpor favorizovanom protivniku, sastavljenom od mađarskih i srpskih reprezentativaca, i na kraju sasvim zasluženo došli do trijumfa.

Od samog starta vođena je izuzetno neizvesna i ujednačena borba, tokom koje su se timovi u vođstvu smenjivali kao na klackalici. Ipak, gosti su na poluvreme otišli sa golom „viška“ zahvaljujući mađarskom reprezentativcu Norbertu Hošnjanskom, koji je već tada na svom kontu imao četiri pogotka (7:6).

Strateg Šumadinaca, Uroš Stevanović, pokušao je promenom čuvara mreže da zaustavi raspucane Mađare i u tome je u potpunosti uspeo, jer je Stefan Živojinović bio izuzetno raspoložen.

U nastavku susreta domaći su zaigrali fantastično i najpre preokrenuli pogocima Dedovića i Vuksanovića (8:7), da bi u finišu treće deonice, posle dva uzastopna pogotka Marka Ćuka, stekli „plus tri“ (11:8), što je bila najveća prednost jednog tima.

U poslednjoj deonici, domaći su uspešno održavali prednost, pa su se na kraju zasluženo radovali.

Zanimljivo je da su se prvi put u karijeri u istom bazenu našli braća Marko i Miloš Ćuk, a Marko je bio uspešniji, jer je pored pobede, uz Nikolu Dedovića, sa četiri gola bio najefikasniji. Četiri puta u strelce se upisao i Norbert Hošnjanski na drugoj strani.

Radnički – Eger 12:11 (3:3, 3:4, 5:1, 1:3)

Zatvoreni bazen Sportskog centra „Park“.Gledalaca: 700. Sudije: Nikolaos Stavropulos (Grčka) i Eduard Vasenjin (Rusija). Igrač više: Radnički 6(4), Eger 5(2). Peterci: Radnički 1(1), Eger 1(1).

RADNIČKI: Radić, Toholj, Popović, Marković, Miličić, Joksimović, Ćirić, Basara 2, Vuksanović 1, Dedović 4, Ma. Ćuk 4, Petković 1, Živojinović, Toholj. Trener: Stevanović.

EGER: Mitrović, Angjal, Biroš 1, Čučković, Hošnjanski 4, Lorinc, Mi. Ćuk 1, Sivoš 2, Erdelji 1, Vapenski, Bedo, Haraji 2, Como.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter