0
Ostali sportovi

SUPERVELESLALOM: Rajhelt svetski šampion, vratio se Svindal

Objavljeno: 05.02.15 u 21:33

Na svetskom prvenstvu u Biver Kriku i Vejlu austrijski skijaš Hanes Rajhelt ostvario je pobedu u superveleslalomu. Trku je obeležio povratak Aksel-Lund Svindala posle operacije, ali i pad Bodea Milera.

Rajhelt je do pobede u SAD-u došao u vremenu od 1:15.68 minuta, a kroz cilj je prošao sa samo 11 stotinki manje u odnosu na iznenađenje dana Kanađanina Dastina Kuka. Treći je bio Adrijen Teo iz Francuske.

Moralni pobednik dana svakako je veliki šampion Aksel-Lund Svindal koji se danas vratio na stazu posle operacije ahilove tetive koju je imao krajem prošle godine. Sjajnom norvežaninu je ovo bila prva trka u 2015. godini i svakako će predstavljati osveženje u nastavku sezone.

Trku je obeležio i težak pad nekadašnjeg svetskog šampiona Bodea Milera, koji bi ako sve bude u redu, trebao da vozi spust što je njegova najbolja disciplina.

Rajheltu je ovo jedan od najvećih uspeha u karijeri. Naredna trkau muškoj konkurenciji, i to u spustu, voziće se u subotu

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter