0
Ostali sportovi

RODIĆ: Šest, sedam čamaca mogu na Olimpijske igre

Objavljeno: 05.02.15 u 18:56

Srpski kajakaši se za predstojeću sezonu pripremaju na nekoliko frontova. Deo ekipe je u Beleku ,u Turskoj (do 15.03). Njima će se uskoro priključiti i svetski prvaci u dvosedu na 200 metara, Nebojša Grujić i Marko Novaković (od 6.02). Ekipa koja je završila kondicione pripreme u Bugarskoj, uskoro kreće na veslačke pripreme u Grčku (od 8.02 do 18.03), dok se u Kotoru, predvođeni selektorom reprezentacije Srbije, Miroslavom Rodićem, pripremaju juniori i mlađi seniori (takmičari do 23 godine), među kojima je i evropski prvak u jednosedu na 200 metara, Marko Dragosavljević.

Selektor Miroslav Rodić ističe da je obezbeđivanje olimpijskih viza najvažniji zadatak ove sezone:

– Ove godine će biti dosta takmičenja, i najvažnije je biti u dobroj formi u avgustu kada je u Milanu na Svetskom prvenstvu izborno takmičenje za Olimpijske igre i tu se nadam da ćemo napraviti pravu formu i pravi izbor ekipe. Svi će tempirati formu za avgust mesec i isto će se desiti i sa našom ekipom. Očekujem da ćemo se u ovim disciplinama u kojima smo 2014. godine napravili dobre rezultate, uspeti da se kvalifikujemo za Rio.

S obzirom na ograničen broj predstavnika koje zemlje mogu da imaju na Evropskom i Svetskom prvenstvu, selektor srpske reprezentacije ima težak posao prilikom sastava nacionalnog tima za učešće na takmičenjima.

– Moj posao će ove godine biti daleko teži nego ranijih godina, jer imamo takve postave kod kojih mogu da odluče nijanse, i ne smemo da dozvolimo nijedan kiks, pa je najvažnije napraviti dobar izbor reprezentacije. Prvo kontrolno merenje održaće se 10. aprila i onaj ko bude najbolji plasiraće se na Prvenstvo Evrope i Evropske igre. Međutim, s obzirom da je to veoma rano u sezoni, krajem juna ćemo održati drugo kontrolno takmičenje kako bismo imali najbolju formu za Šampionat sveta. Takav sistem smo imali i prošle godine, i s obzirom na rezultate iz Moskve, vidi se da taj sistem odlično funkcioniše.

Iako je još uvek rano govoriti o očekivanjima od ove sezone, Miroslav Rodić ističe da su rezultati sa šampionata u Moskvi 2014. razlog za optimizam:

– Imamo svetske i evropskog prvaka, pa očekujem da ćemo ispuniti normu u muškom dvosedu i jednosedu na 200 metara. Osim toga naši reprezentativci osvojli su medalje i u drugim disciplinama, a nekoliko ih se takmičilo u finalu, pa treba očekivati i normu u disciplinama na 1000 metara. U ženskoj konkurenciji imamo medalju na 200 metara i imamo odlične četiri devojke pa ne vidim razlog da i one ne ispune norme. Dakle, postoji šest do sedam disciplina u kojima smatram da realno možemo da idemo na Olimpijske igre – navodi se u saopštenju KSS.

Sezonu otvara Šampionat Evrope (1. do 3. maja, Račice, Češka), zatim sledi učešće na Evropskim igrama u Bakuu (14. do 16. juna), dok je Prvenstvo sveta na kojem se obezbeđuju norme za odlazak na Olimpijske igre od 19. do 23. avgusta u Milanu

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter