Plivački savez Srbije saopštio je da tokom polemike s Ministarstvom sporta nije hteo da uvredi ili diskvalifikuje bilo koji sport, instituciju ili ličnost.

Povezane vesti

Ministarstvo omladine i sporta skinulo s budžeta četiri sportska saveza, među kojima je i plivački, jer nisu radili po zakonu, dok je, s druge strane, predsednik Plivačkog saveza Srbije Dragan Radosav tvrdio da ta organizacija radi po zakonu, ali su napravljene proceduralne greške.

Ali, predstavnici Plivačkog saveza održali su sastanak s predstavnicima Ministarstva sporta kako bi se našlo rešenje za funkcionisanje tog saveza.

– Ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću i njegovim saradnicima zahvaljujemo za vreme i napore da se omoguće osnovni uslovi neophodni za funkcionisanje našeg bazičnog sporta – piše u saopštenju Plivačkog saveza, a prenosi Beta.

– Još jednom se izvinjavamo ministru, Ministarstvu omladine i sporta, svim sportskim savezima i svima koji su eventualno u našim reakcijama prepoznali bilo šta osim naše namere da brinemo o interesu plivanja, a svim sportistima i sportskim radnicima želimo svaki uspeh –  dodaje se u saopštenju.

Plivački savez je zahvalio i Olimpijskom komitetu Srbije.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.